Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ayrton Senna

Senna helpt 26 jaar na zijn dood nog altijd miljoenen kinderen

Dit weekend zou Ayrton Senna 60 jaar zijn geworden. De Braziliaan wordt door vele Formule 1-fans beschouwd als de beste coureur aller tijden. Die status kreeg de drievoudig wereldkampioen niet alleen door zijn prestaties op de baan, maar ook naast de baan.

Ayrton Senna Toleman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Toleman

In eerste instantie richtte Ayrton Senna de stichting Senninha op, een stichting waarmee hij Braziliaanse kinderen in problemen hielp. De Braziliaan vond dit echter nog niet goed genoeg en besprak daarom in de eerste maanden van 1994 het idee met zijn zus om een grotere foundation op te bouwen waarmee hij nog meer kinderen zou kunnen helpen. In mei van dat jaar overleed de Williams-rijder echter op het circuit van Imola en leek zijn idee van de foundation niet meer van de grond te komen.

Senna zijn zus, Viviane, besloot na zijn dood echter om de wens van haar broer in vervulling te laten gaan en ging verder met het opbouwen van de Ayrton Senna Foundation. Die stichting bestaat 26 jaar na de dood van Senna nog steeds en helpt jaarlijks maar liefst twee miljoen kinderen in Brazilie om naar school te kunnen gaan. Zus Viviane is ook nog altijd de president van de stichting en blijft zich inzetten om de kinderen in de naam van Ayrton ook in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen.

De foundation wordt door Unesco (wereldorganisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur) nog altijd naar voren geschoven als een voorbeeld van een perfecte organisatie. Ondanks de vroege dood van Senna speelt de Braziliaan nog altijd een grote rol in het leven van zijn jonge landgenoten. Veel Brazilianen zien Ayrton Senna dan ook nog altijd als de grootste Braziliaanse sporter aller tijden.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1