Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Alonso neemt McLaren niets kwalijk na mislukte strategie

Voor Fernando Alonso zat er in Duitsland geen puntenscore in het vat. De Spanjaard, die in zowel Oostenrijk als Groot-Brittannië als achtste over de meet was gekomen, moest zijn McLaren een ronde voor tijd met panne in de pits parkeren. Niet dat er nog iets op het spel stond: Alonso was vlak voor zijn opgave teruggevallen naar P14.

Dat had alles te maken met een verkeerde strategie. Toen de eerste regendruppels naar beneden kwamen tijdens de Grand Prix van Duitsland, besloot McLaren de tweevoudig wereldkampioen direct naar binnen te halen. Intermediates werden gemonteerd, maar deze konden een paar omlopen later alweer in de prullenbak. Alonso had zijn rubber in enkele rondjes tijd compleet opgerookt, aangezien de baan veel te droog was het type band waarop hij rondreed.

"Het waren lastige omstandigheden, maar we reden niet in de top tien en moesten dus iets proberen. De gok die wij hebben gemaakt was de verkeerde", laat Alonso, die zijn team niets wil verwijten, na de Duitse GP weten. "We gokten op regenval en toen de eerste drupjes naar beneden kwamen, wisselden we naar intermediates. Het regende echter niet door en daardoor ‘vermoorden’ we de banden. Een nieuwe pitstop was onvermijdelijk, onze kansen waren verkeken."

Alonso had met een versnellingsbakprobleem te kampen, waarop McLaren besloot hem voor het vallen van de vlag binnen te halen. Zo kan de Spanjaard voor de Grand Prix van Hongarije ongestraft een nieuwe bak laten monteren, mocht hij dat willen. "Op het einde van de race werd ik door het team gesommeerd de wagen voortijdig te parkeren, waarschijnlijk zagen ze een onregelmatigheid op de data", legt Alonso uit.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen