© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso neemt McLaren niets kwalijk na mislukte strategie

24 jul. 2018 13:33 René Oudman 0 reacties
Voor Fernando Alonso zat er in Duitsland geen puntenscore in het vat. De Spanjaard, die in zowel Oostenrijk als Groot-Brittannië als achtste over de meet was gekomen, moest zijn McLaren een ronde voor tijd met panne in de pits parkeren. Niet dat er nog iets op het spel stond: Alonso was vlak voor zijn opgave teruggevallen naar P14.

Dat had alles te maken met een verkeerde strategie. Toen de eerste regendruppels naar beneden kwamen tijdens de Grand Prix van Duitsland, besloot McLaren de tweevoudig wereldkampioen direct naar binnen te halen. Intermediates werden gemonteerd, maar deze konden een paar omlopen later alweer in de prullenbak. Alonso had zijn rubber in enkele rondjes tijd compleet opgerookt, aangezien de baan veel te droog was het type band waarop hij rondreed.

"Het waren lastige omstandigheden, maar we reden niet in de top tien en moesten dus iets proberen. De gok die wij hebben gemaakt was de verkeerde", laat Alonso, die zijn team niets wil verwijten, na de Duitse GP weten. "We gokten op regenval en toen de eerste drupjes naar beneden kwamen, wisselden we naar intermediates. Het regende echter niet door en daardoor ‘vermoorden’ we de banden. Een nieuwe pitstop was onvermijdelijk, onze kansen waren verkeken."

Alonso had met een versnellingsbakprobleem te kampen, waarop McLaren besloot hem voor het vallen van de vlag binnen te halen. Zo kan de Spanjaard voor de Grand Prix van Hongarije ongestraft een nieuwe bak laten monteren, mocht hij dat willen. "Op het einde van de race werd ik door het team gesommeerd de wagen voortijdig te parkeren, waarschijnlijk zagen ze een onregelmatigheid op de data", legt Alonso uit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen