Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mario Andretti

Andretti geniet van 'spectaculaire' Verstappen-dominantie: 'Blijft ook voor de Amerikanen leuk'

In een exclusief interview met RacingNews365 spreekt Formule 1-wereldkampioen Mario Andretti vol lof over zijn mede-kampioen Max Verstappen.

Wie in 2023 op het scorebord van de Formule 1 kijkt, ziet Max Verstappen met een gigantisch gat op eenzame hoogte staan. De Nederlander won 10 van de 12 races in de eerste seizoenshelft en heeft een voorsprong van 125 punten opgebouwd op Red Bull-teamgenoot Sergio Perez.

Mario Andretti is zeer onder de indruk van zijn mede-wereldkampioen. Zelf pakte hij in 1978 de F1-titel en anno 2023 heeft hij de koningsklasse nog niet losgelaten: de Amerikaan probeert met zijn eigen team te Formule 1 te betreden. Terwijl ze daar op de achtergrond hard mee bezig zijn, praat Andretti met RacingNews365 openlijk over het huidige seizoen en de dominantie van Verstappen.

"Je hoeft alleen maar naar zijn staat van dienst te kijken en hoe hij in korte tijd erg volwassen is geworden", zo trapt hij het interview af. "Hij doet dat heel goed, want hij staat constant onder druk. Natuurlijk staat iedereen onder druk, maar hij maakt geen fouten."

De voormalig F1-coureur benadrukt dat Verstappen niet 'zomaar' even wint. "Hij wordt uitgedaagd, dat staat buiten kijf. Dat is niet makkelijk. Laten we eerlijk zijn: zijn teamgenoot Perez is een goede coureur en heeft zijn kwaliteiten hier en daar laten zien, maar Max is de nummer één in het team en daar moet je op bouwen."

"Tegelijkertijd heeft hij zich in alle omstandigheden bewezen. Meer kan je niet verwachten van een coureur: op dit moment is alles wat Max doet absoluut spectaculair!"

Dominantie Verstappen niet saai

Met de Netflix-serie Drive to Survive en (in 2023) maar liefst drie races in de Verenigde Staten wordt er door de eigenaar van de F1 volle bak ingezet op het vergroten van de populariteit in Amerika. Nu Verstappen vrijwel alles wint, is de F1 misschien wat voorspelbaarder geworden, maar volgens Andretti leidt dit niet voor zorgen onder de Amerikaanse fans, die het misschien wat saaier kunnen vinden.

"Elke fan heeft zijn eigen manier om hier naar te kijken. Ik denk dat het heel interessant is en blijft om te zien hoe lang hij nog door kan gaan met domineren. Hij schrijft geschiedenis en dat is mooi voor de sport. Je moet kunnen bewonderen wat hij op dit moment aan het doen is en ik kan alleen maar zeggen: ga zo door."

"Maar de rest van het veld zit ook niet stil! Er komt een moment waarop hij harder wordt uitgedaagd en iedereen zit te wachten op dat moment. Er is altijd iets om naar uit te kijken. Als je er echt goed voor gaat zitten en kijkt wat er nodig is om dit soort prestaties vol te houden... Niet alleen als coureur, maar ook als team. Iedereen presteert op de absolute limiet."

"laten we kijken naar hoe lang ze (Red Bull, red.) dit nog kunnen volhouden. Andere teams staan te popelen om ook in de schijnwerpers te staan. McLaren heeft al bewonderingswaardig gepresteerd in de laatste races en iedereen werkt keihard. Daardoor blijft de sport interessant. Je blijft uitkijken naar de volgende race, waar alles zich anders kan ontvouwen", aldus Andretti.

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen