Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Bleekemolen: "Mercedes en Ferrari kunnen diep in buidel tasten voor Verstappen"

Autocoureur Jeroen Bleekemolen is onder de indruk van de race die Max Verstappen in Canada heeft gereden. Zeker in vergelijking met Pierre Gasly gooide de Nederlander volgens Bleekemolen weer hoge ogen, maar de vijfde plaats zal allerminst tot tevredenheid leiden. Red Bull moet aan de bak, wil het Verstappen niet kwijtraken aan de concurrentie.

Verstappen Canada
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ten opzichte van Pierre Gasly heeft Max Verstappen het gewoon heel goed gedaan. Als je van de negende plek komt en als vijfde finisht, dan haalt hij op dit moment gewoon het maximale uit de auto waarover hij op dit moment beschikt", aldus Jeroen Bleekemolen in gesprek met RacingNews365. "Hij heeft het prima gedaan."

Vijfde is volgens de man die komend weekend in een dikke Ford GT deelneemt aan de 24 uur van de Le Mans het maximaal haalbare, sterker nog, het viel hem op dat Red Bull achteropraakte op het Circuit Gilles Villeneuve. "Het viel me echt op dat Red Bull wat verder van de kop af zat. Dat blijkt ook wel uit wat voor een race Gasly rijdt. Die finisht gewoon achter de beide Renaults, die het overigens gewoon heel goed deden."

Verstappen mag ondanks zijn goede seizoen na twee podiums uit zes races de titel volgens Bleekemolen nu wel uit zijn hoofd zetten: "Die gaat denk ik naar Lewis Hamilton. Die jongens van Mercedes gaan nog heel veel races winnen dit jaar en ik zie uiteindelijk Sebastian Vettel en Valtteri Bottas hem niet écht uitdagen."

Wat Red Bull dan wel nog kan dit seizoen? "De auto is niet zo goed als die van voorgaande jaren, waardoor het wat minder makkelijk wordt om het vermogenstekort te compenseren, maar we weten ook dat Red Bull als geen ander een auto kan ontwikkelen gedurende het seizoen. Het is dan ook lastig te voorspellen wat ze kunnen. Als de samenwerking met Honda sterker wordt, heb je echter wel de kans dat ze volgend jaar weer echt mee gaan doen."

Als ook dit jaar echter de successen uitblijven is het niet ondenkbaar dat Verstappen verder gaat kijken dan Red Bull, zo opperde zelfs Helmut Marko afgelopen weekend nog opvallend. Met het oog op de nieuwe reglementen per 2021 adviseert Bleekemolen Verstappen dan ook vooral alle ontwikkelingen in de gaten te houden.

"Ik verwacht dat met die nieuwe regels de huidige top drie ook wel de top drie blijft, maar misschien dat Ferrari dan opeens wel dominant is, of misschien wel Red Bull. Mercedes en Ferrari zullen dieper voor Verstappen in de buidel kunnen tasten dan Red Bull als ze dat zouden willen, maar aangezien Max zich goed op zijn plek voelt bij Red Bull, doet hij er goed aan de situatie bij dat team af te wachten."

Fotoalbum

Hamilton Vettel Canada 2019

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP Canada 2019

De Grand Prix van Canada 2019 was zeker niet de meest spectaculaire uit de 1004 races tellende historie van de Formule 1. Desondanks was er veel te doen omtrent de uitslag van de wedstrijd, aangezien de man die als eerste over de eindstreep kwam de wedstrijd niet op zijn naam schreef. Wie kreeg welk cijfer na de GP van Canada?

Bekijk het album

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi