Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Bottas erkent: "Ben wel degelijk veranderd in afgelopen winter"

Na de Grand Prix van Australië stond Valtteri Bottas in het middelpunt van de belangstelling, en niet geheel onterecht. De 29-jarige Fin had al zijn criticasters de mond gesnoerd door op dominante wijze de eerste Formule 1-race van het jaar op zijn naam te schrijven.

Volgens sommige liefhebbers mocht het wat betreft de algemene perceptie wel een stukje minder. Waar sommigen beweerden dat er een ‘nieuwe’ Valtteri Bottas was opgestaan, daar wilden kenners daar liever niets van weten. Zelfs Mercedes-teammaat Lewis Hamilton riep dat collega Bottas geen steek was veranderd, gedurende de winter.

Tijdens de verplichte persconferentie voorafgaande aan de Grand Prix van Bahrein, waarin Bottas naast vier van zijn collega-coureurs mocht plaatsnemen, liet de Finse WK-leider echter weten wél te zijn veranderd. “Oh ja, zeker”, spreekt Bottas zonder enige ironie. “Het is natuurlijk nog erg vroeg in het seizoen, maar ik heb zeker het idee dat ik ben veranderd. Ik weet het niet goed onder woorden te brengen, maar ik denk dat het wel duidelijk zichtbaar is.”

“Het zit ‘m vooral in de voorbereiding en de mindset”, verklaart Bottas, als hij eenmaal de woorden heeft gevonden om zijn nieuwe verschijning te typeren. “Ik kijk anders tegen bepaalde zaken aan en voel me eigenlijk ook wel een stuk beter, het is echt lastig uit te leggen, maar dat er een verschil is ten opzichte van voorgaande jaren mag duidelijk zijn.”

Velen grapten over de nieuwe uiterlijke verschijning van Bottas: de Fin heeft tegenwoordig een baard. “Misschien kwam het wel door die baard”, analyseert de Mercedes-coureur met een knipoog zijn recente resultaat.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet