Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Budgetlimiet Formule 1 kost honderden banen

Als in 2021 de budgetlimiet (gefaseerd) ingevoerd gaat worden, heeft dat verstrekkende gevolgen voor het personeel van de diverse Formule 1-teams. Honderden banen staan op de tocht.

Als de budgetlimiet er definitief komt en als die wordt ingesteld op 150 miljoen dollar, dan gaat dat met name bij de topteams honderden banen kosten. In cijfers gepubliceerd door het Britse Mail on Sunday blijkt dat ruim 1200 banen alleen al in Engeland op de tocht staan.

Personeelsverliezen per Formule 1-team na invoering budgetlimiet

Team Huidig aantal werknemers Voorspelde aantal werknemers Verlies
Mercedes 849 363 -486
McLaren 675 410 -265
Red Bull 758 374 -384
Renault 606 533 -73
Williams 624 545 -79

Het Britse medium berekende de personeelsverliezen door het percentage van het totaalbudget dat opgaat aan personeelskosten te vertalen naar een totaalbudget van 150 miljoen dollar.

Voor Force India, Haas F1 en Toro Rosso verandert er met een invoering van een budgetlimiet niet bijster veel, aangezien die teams nu al niet iets minder of iets meer uitgeven dan die 150 miljoen dollar.

Van Sauber en Ferrari zijn geen exacte financiële cijfers bekend, waardoor ze in dit overzicht niet konden worden meegenomen. Gezien de omvang van laatstgenoemde team is het echter waarschijnlijk dat ook in Italië nog eens honderden banen op de tocht staan.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training