Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jenson Button

Button: "Verstappen is vast de meest getalenteerde coureur die ooit op de wereld is gezet"

Oud-wereldkampioen Jenson Button heeft met eigen ogen kunnen zien van wie Max Verstappen zijn racetalent heeft meegekregen. Hij racete tegen vader Jos en had moeder Sophie als teamgenoot tijdens het karten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor oud-F1-coureur Jenson Button was al snel duidelijk dat Max Verstappen een goede coureur zou worden. Van zowel zijn vader Jos (die tussen 1994 en 2003 in de Formule 1 reed) als zijn moeder Sophie Kumpen (die op hoog niveau kartte in haar jeugd) heeft hij het racetalent meegekregen.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid vertelt Button over zijn eigen ervaring met de talenten van de Verstappen-familie: "Max zou altijd een goede coureur worden, want Jos was een geweldige coureur en zijn moeder Sophie was ook fantastisch. Zij was mijn teamgenoot toen ik kartte in 1995. Ik was toen vijftien jaar en zij zat een paar jaar boven mij. Ik zag hoe snel ze was. Later heb ik tegen haar man en ook nog tegen hun zoon geracet. Ik heb dus met de hele familie Verstappen gereden!"

De wereldkampioen van 2009 wist overigens niet dat de ouders van Verstappen junior samen een relatie hadden in de jaren negentig: "Toen kregen ze opeens samen Max. Hij is mogelijk de meest van nature getalenteerde coureur die ooit op de wereld is gezet. Daar is dus een goede reden voor. Het lijkt net alsof het zo is gepland 22 jaar geleden."

Kom alles te weten wat je weten moet over de kansen van Verstappen en Red Bull-Honda in de Grand Prix van Japan met de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom en Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruitblikken op het raceweekend.

5 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen