Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Chadwick de eerste vrouwelijke GP-coureur sinds 1976? "Tegen die tijd wil ik op de F1-grid staan"

Jamie Chadwick is zeer ambitieus in haar plannen om door te stomen naar de Formule 1. Ze heeft zichzelf een deadline gesteld en heeft een plan voor ogen.

De Britse Jamie Chadwick is al enkele jaren de grote vedette in de W Series. Ze is ook ontwikkelingscoureur van Williams en heeft er nooit een geheim van gemaakt het daadwerkelijk tot de Formule 1-grid te willen schoppen. In gesprek met onder andere RacingNews365 stelt ze zichzelf daarvoor een deadline. Na een Indy Lights-test houdt ze alle opties open. Ze geeft aan ook met Formule 3- en Formule 2-teams te spreken: "F2, de F3 en Indy Lights zijn de opties waar ik naar kijk, waarbij de Formule 2 qua stap misschien nog iets te vroeg komt. Voor de F3 is het wat lastiger om de benodigde support te vinden, waardoor de Indy Lights in dat opzicht en wat betere optie lijkt te zijn, maar de gesprekken zijn zowel in Amerika als in Europa nog gaande", aldus Chadwick.

Chadwick formuleert Formule 1-deadline

Uiteindelijk wil ze dus doorstromen naar de Formule 1 een daarvoor heeft ze een deadline voor zichzelf geformuleerd: "Ik wil er binnen vijf jaar in slagen dat doel te bereiken. Ik zal voor die tijd nog een heleboel moeten laten zien. Dus mijn doel is om deel te nemen aan de juiste opstapklassen, daarin succesvol te zijn en zo binnen vijf jaar op de Formule 1-grid te staan." Succes in de juiste opstapklassen biedt geen garantie, aangezien je van iemand als Felipe Drugovich kan zeggen dat hij goed heeft gepresteerd in de meest juiste klasse van allemaal. Hij werd immers kampioen in de Formule 2, maar heeft niet direct uitzicht op een racezitje. In plaats daarvan moet hij zich tevreden stellen met een rol als reservecoureur van Aston Martin. Chadwick zou de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur sinds 1976 zijn die daadwerkelijk een GP start. Sindsdien zijn er wel vrouwen geweest die hebben geprobeerd zichzelf te kwalificeren, maar zij slaagden daar niet in. In 2014 en 2015 kwam Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, als laatste vrouw uit in de F1. Ze kwam meerdere keren voor Williams in actie tijdens een eerste vrije training.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden