Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Chandhok haalt uit naar FIA na 'volslagen stupide' acties in Abu Dhabi: "Roep dat al jaren"

Karun Chandhok keek op zondag vol verbijstering naar een race van Aziatische Formula Regional-kampioenschap. Hij zag stupide acties van nog jonge coureurs die wat hem betreft door de FIA voorkomen moeten worden,

In het Formula Regional Asian Championship zagen we gisteren een angstaanjagende crash, maar het oog van voormalig Formule 1-coureur en huidig commentator Karun Chandhok viel in het bijzonder ook op een wel heel onbesuisd gevecht tussen de jonkies in deze opstapklasse (zie video hieronder.)

Als één van de coureurs van de baan wordt gedrukt, keert hij op hoge snelheid (want geen gras of grindbakken) en op een gevaarlijke manier terug op de baan. Er is geen houden aan en uiteindelijk vliegen een drietal coureurs van de baan. Einde oefening.

Chandhok zag het hoofdschuddend aan, getuige zijn tweet die hij over incident plaatste. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de FIA en roept het bestuursorgaan op wat te doen aan de uitloopstroken op de moderne circuit. "Ik roep al jaren dat we een strook van zeker vijf meter gras of grid nodig hebben om coureurs ervan te weerhouden dit te blijven doen", aldus de Indiër.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

5 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen