Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Verstappen heeft Hamilton daar echt serieus pijn gedaan"

Max Verstappen trok in de Verenigde Staten opnieuw aan het langste eind en won zijn dertiende race van het seizoen. Dat deed hij door Hamilton 'serieus pijn' te doen. Zit Verstappen nu in zijn prime of mogen we nog meer van hem verwachten? In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel en Ruud Dimmers deze vraag.

Max Verstappen evenaarde afgelopen weekend in de Verenigde Staten het record van F1-grootheden Michael Schumacher en Sebastian Vettel door dertien overwinningen te behalen in één seizoen. Tijdens de race daarvoor, in Japan, won de Red Bull-coureur al zijn tweede titel toen er nog vier Grands Prix te gaan waren. Maar ook nu in Austin weer liet Verstappen een verbluffende prestatie zien. Hij reed lang aan kop, maar viel terug door een mislukte pitstop. Desondanks vocht de Nederlander zich terug en wist hij in de slotfase van de race de leiding over te nemen van Lewis Hamilton, die op jacht was naar zijn eerste zege van het seizoen. Verstappen blijft met zijn prestaties menig F1-fan verrassen, want hij lijkt alsmaar beter en beter te worden. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 legt host Joris Mosterdijk een stelling voor aan coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers: Verstappen zit nog lang niet op zijn piek en is nog groeiende. Beide podcastheren zijn het daar volledig mee eens. "De groei die Max doormaakt en door heeft gemaakt. Alles bij Max is snel gegaan. In 2018 had hij natuurlijk even een moeilijke fase met wat crashes en ongelukken. Maar eigenlijk vanaf dat moment is die lijn kaarsrecht omhoog gegaan", begint Dimmers. Beluister de gehele podcast onderaan het artikel. Het artikel gaat hieronder verder.

"Een probleemgeval voor de Formule 1"

Na de pitstop waarbij Verstappen heel wat tijd verloor, was hij nogal geïrriteerd te horen over de boardradio. Maar uiteindelijk deed de Nederlander wat hij moest doen en won de race. "Dit is een probleemgeval voor de hele Formule 1", gaat Coronel verder. "Normaal gesproken zou je zeggen van 'hij klinkt lekker gefrustreerd, dit gaat problemen opleveren'. Maar nee, er is even de boosheid en frustratie, dan komt de realiteit en zie je hem weer heel snel nadenken en hengelt hij alles binnen." "Dit is echt heel pijnlijk, helemaal voor een Hamilton die met nog vijf ronden te gaan denkt dat hij de race nog zou kunnen gaan winnen. Uiteindelijk krijgt hij vijf seconden aan zijn broek (door Verstappen, red.). Dat doet echt serieus pijn." Nu zou je natuurlijk zeggen dat de Red Bull-bolide simpelweg sneller is dan de Mercedes-bolide, maar Dimmers is er heilig van overtuigd dat Hamilton zijn eerste overwinning van het seizoen wel had kunnen pakken als Max' teamgenoot Sergio Perez bijvoorbeeld in die positie had gezeten. "Ik durf te wedden dat als het niet Max was die achter hem zat, maar Perez, Leclerc of wie dan ook... Wat Max weer liet zien, hij was eigenlijk gewoon continu aan het controleren. De stappen die hij gemaakt heeft; iedere keer denk je 'kan het nog beter en perfecter?' en het antwoord is en blijft gewoon ja." "Het is bijna alsof het in een laboratorium uitgedokterd moet worden. Hij is pas 25 jaar. Nu heeft hij een auto die wat beter is (dan vorig seizoen, red.) en is alles nog meer in balans, zelfs Max ook nog meer en dat is bijna dodelijk saai."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein