Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel: "Verstappen heeft Hamilton daar echt serieus pijn gedaan"

Max Verstappen trok in de Verenigde Staten opnieuw aan het langste eind en won zijn dertiende race van het seizoen. Dat deed hij door Hamilton 'serieus pijn' te doen. Zit Verstappen nu in zijn prime of mogen we nog meer van hem verwachten? In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel en Ruud Dimmers deze vraag.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen evenaarde afgelopen weekend in de Verenigde Staten het record van F1-grootheden Michael Schumacher en Sebastian Vettel door dertien overwinningen te behalen in één seizoen. Tijdens de race daarvoor, in Japan, won de Red Bull-coureur al zijn tweede titel toen er nog vier Grands Prix te gaan waren.

Maar ook nu in Austin weer liet Verstappen een verbluffende prestatie zien. Hij reed lang aan kop, maar viel terug door een mislukte pitstop. Desondanks vocht de Nederlander zich terug en wist hij in de slotfase van de race de leiding over te nemen van Lewis Hamilton, die op jacht was naar zijn eerste zege van het seizoen.

Verstappen blijft met zijn prestaties menig F1-fan verrassen, want hij lijkt alsmaar beter en beter te worden. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 legt host Joris Mosterdijk een stelling voor aan coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers: Verstappen zit nog lang niet op zijn piek en is nog groeiende. Beide podcastheren zijn het daar volledig mee eens.

"De groei die Max doormaakt en door heeft gemaakt. Alles bij Max is snel gegaan. In 2018 had hij natuurlijk even een moeilijke fase met wat crashes en ongelukken. Maar eigenlijk vanaf dat moment is die lijn kaarsrecht omhoog gegaan", begint Dimmers.

Beluister de gehele podcast onderaan het artikel. Het artikel gaat hieronder verder.

"Een probleemgeval voor de Formule 1"

Na de pitstop waarbij Verstappen heel wat tijd verloor, was hij nogal geïrriteerd te horen over de boardradio. Maar uiteindelijk deed de Nederlander wat hij moest doen en won de race.

"Dit is een probleemgeval voor de hele Formule 1", gaat Coronel verder. "Normaal gesproken zou je zeggen van 'hij klinkt lekker gefrustreerd, dit gaat problemen opleveren'. Maar nee, er is even de boosheid en frustratie, dan komt de realiteit en zie je hem weer heel snel nadenken en hengelt hij alles binnen."

"Dit is echt heel pijnlijk, helemaal voor een Hamilton die met nog vijf ronden te gaan denkt dat hij de race nog zou kunnen gaan winnen. Uiteindelijk krijgt hij vijf seconden aan zijn broek (door Verstappen, red.). Dat doet echt serieus pijn."

Nu zou je natuurlijk zeggen dat de Red Bull-bolide simpelweg sneller is dan de Mercedes-bolide, maar Dimmers is er heilig van overtuigd dat Hamilton zijn eerste overwinning van het seizoen wel had kunnen pakken als Max' teamgenoot Sergio Perez bijvoorbeeld in die positie had gezeten.

"Ik durf te wedden dat als het niet Max was die achter hem zat, maar Perez, Leclerc of wie dan ook... Wat Max weer liet zien, hij was eigenlijk gewoon continu aan het controleren. De stappen die hij gemaakt heeft; iedere keer denk je 'kan het nog beter en perfecter?' en het antwoord is en blijft gewoon ja."

"Het is bijna alsof het in een laboratorium uitgedokterd moet worden. Hij is pas 25 jaar. Nu heeft hij een auto die wat beter is (dan vorig seizoen, red.) en is alles nog meer in balans, zelfs Max ook nog meer en dat is bijna dodelijk saai."

Ook interessant:

Verstappen en Hamilton zetten samen een F1-record neer

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn stevige concurrenten van elkaar, maar toch hebben ze samen een imposant Formule 1-record neergezet. Welk record dit is, zie je hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"