Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2023

Crashende Leclerc zorgt voor zeer slechte kwalificatie Verstappen in Miami

Sergio Perez start de Grand Prix van Miami vanaf pole position, voor Fernando Alonso. Voor Max Verstappen waren de druiven erg zuur doordat hij geen tijd neer kon zetten in Q3.

In een warm Miami begonnen de coureurs aan de kwalificatie. Q1 leverde voor de grote namen geen problemen op, waarbij het direct de Red Bulls en Ferrari's waren die zich aan kop nestelden. Alle ogen waren gericht op Max Verstappen die het gehele weekend al met afstand het snelste was en trok die lijn door in Q1 door drie tienden los te zijn van de rest van het veld.

Achteraan eindelijk een succesje voor Nyck de Vries. De AlphaTauri-coureur kende wederom een zeer moeilijk weekend, maar wist zichzelf te kwalificeren voor Q2 én voor teamgenoot Yuki Tsunoda.

Afvallers in Q1: Norris, Tsunoda, Stroll, Piastri en Sargeant.

Q2 was eigenlijk een herhaling van zetten vooraan: Verstappen zette de eerste tijd op de klokken en de concurrentie probeerde hem van zijn troon te stoten. Even kwamen de Ferrari's dichtbij, maar de Red Bull-coureur versnelde in de slotseconden nog en Leclerc wist als enige nog binnen twee tienden te blijven.

Het worstelende team van Mercedes kende een dramatische kwalificatie. George Russell ging met de hakken over de sloot als tiende door naar Q3, maar Lewis Hamilton kwam niet verder dan de dertiende positie en lag uit de kwalificatie. Dat gold ook voor De Vries die niet kon stunten en genoegen moest nemen met de vijftiende positie.

Afvallers in Q2: Albon, Hulkenberg, Hamilton, Zhou en De Vries.

Uitslag Kwalificatie - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Geen tijd meer om verstoppertje te spelen in Q3. Met verse banden en maximaal vermogen begonnen de coureurs aan het laatste deel van de kwalificatie. Daarin kende Verstappen een slechte eerste run met een fout in de eerste sector, waardoor hij zijn ronde af moest breken. Teamgenoot Perez snelde naar de voorlopig snelste tijd voor Alonso en Leclerc.

Verstappen wist dat het in een tweede run moest gebeuren aangezien hij nog geen tijd op de klokken had staan. De regerend wereldkampioen kon echter geen run maken doordat Leclerc, wederom, crashte. Dit betekende de negende startpositie voor Verstappen, terwijl teamgenoot Perez vanaf pole start voor Alonso.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training