Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2023

Verstappen zet eerste stap naar poleposition met ijzersterke derde vrije training

Max Verstappen was met afstand de snelste man tijdens de derde en laatste oefensessie in Miami. Hij gaat vol vertrouwen richting de kwalificatie.

Nog één uur hadden de coureurs op zaterdag om in aanloop naar de kwalificatie hun afstelling te finetunen. De puntjes op de i zetten en kijken of alle wijzigingen, gemaakt van vrijdag op zaterdag, het verwachte effect hadden. In tegenstelling tot VT1 en VT2 begon de derde en laatste oefensessie relatief rustig.

Na een kleine tien minuten stonden er namelijk slechts een tiental rondetijden op het scorebord. Opvallend genoeg waren het vooral de topteams die er meteen zin in hadden. Red Bull en Ferrari begonnen als snelste teams aan de sessie, met Verstappen net als op vrijdag de allersnelste van het moment: 1.28,9.

Ondertussen ging het er in de verschillende pitboxen en aan de verschillende pitmuren vooral om dat er miljoenen binnen geharkt werden. Elon Musk (SpaceX, Tesla, Twitter) babbelde met Christian Horner van Red Bull, McLaren CEO Zak Brown liet aan Jeff Bezos (Amazon) zien hoe alle knopjes aan de pitmuur werkten.

Baan wordt beter

Terug naar de actie op de baan. Net als op vrijdag werd deze steeds sneller en sneller. Verstappen scherpte op zijn zachte banden zijn eigen tijd steeds verder aan naar mate de sessie vorderde: de 1.28,9 werd een 1.27,9 en vervolgens een 1.27,6. Zijn concurrenten moesten constant terrein toegeven. Minstens een halve seconde reed de regerend kampioen elke ronde sneller dan teamgenoot Sergio Perez, terwijl ook Sainz (+0,4) en Charles Leclerc (+0,9) niet in zijn buurt kwamen.

In het middenveld zagen we vele momentjes van verscheidene coureurs. Nico Hulkenberg volgde bijna het voorbeeld dat Leclerc op vrijdag had gegeven, maar hij wist 'm wel uit de muur te houden. Lando Norris was bijna zijn McLaren kwijt toen hij instuurde voor de snelle bochtensectie in sector 1.

Uitslag Derde vrije training - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het slot

In de laatste twintig minuten van de sessie gingen alle coureurs er nog even goed voor zitten, met behulp van de zachte banden. Wederom werd de baan wat sneller en zagen we enkele coureurs grote stappen maken, vooral de coureurs in het middenveld verkleinden het gat naar de toppers als Verstappen.

De Red Bull-coureur zelf scherpte nog twee keer zijn snelste ronde aan, maar nam elke keer maar een klein hapje van zijn tijd af. Zijn naaste concurrenten maakten echter ook geen grote stappen meer. Het betekende dat het verschil naar Verstappen aanzienlijk bleef. De Nederlander sloot de sessie als snelste af (1.27,5), met Leclerc op 0,4 en Perez op 0,5. Russell (P10 op 1,0), Alonso (P12 op 1,0) en Hamilton (P13 op 1,1) stelden allemaal teleur. Een goede generale voor de kwalificatie voor Verstappen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Miami 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez