Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Magistrale Verstappen klasse apart in Grand Prix van Miami

Een ontketende Max Verstappen heeft flink huis gehouden in Miami. Vanaf de negende positie verschalkte hij zijn concurrenten één voor één en ook teamgenoot Sergio Perez, gestart vanaf poleposition, moest er aan geloven.

Ontketende Verstappen houdt flink huis

Met Sergio Perez op pole en Max Verstappen vanaf de negende positie ging de Grand Prix van Miami van start. Zijn rivalen startten op de medium band, maar de Nederlander gaf de voorkeur aan de harde band om een zo lang mogelijke openingsstint te rijden.

Bij de start wist Perez de leiding te veroveren, terwijl Verstappen probeerde om snel naar voren te komen. De WK-leider moest knokken in het middenveld met onder meer Valtteri Bottas en Kevin Magnussen. Laatstgenoemde wist zelfs Charles Leclerc aan te vallen, maar Verstappen was sluwer en slimmer en stoof Magnussen én Leclerc voorbij met een fraaie actie. Na vier ronden lag de Nederlander alweer zesde.

Verstappen was ontketend en verloor ondanks zijn harde banden geen tijd op Perez, terwijl hij de druk bij George Russell er vol op zette. In Bakoe raakte het duo elkaar nog, maar ditmaal verliep de inhaalactie zonder problemen. Een ronde later moest ook Pierre Gasly er aan volgen.

Het gaatje naar Carlos Sainz werd ook gedicht en in ronde 14 lag Verstappen op de derde positie, vlak achter Alonso. De Spanjaard wist dat hij in de Aston Martin ook niets uit kon richten en zag in ronde 15 de ontketende Verstappen voorbij komen. Teamgenoot Perez verdedigde een voorsprong van slechts vier seconden na de galavoorstelling van de regerend wereldkampioen.

Uitslag Race - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Perez ook geen partij voor Verstappen

Wie dacht dat Verstappen het even rustig aan zou doen kwam bedrogen uit. Liefst vijf tienden was hij per ronde sneller dan Perez en het gaatje werd dan ook direct gedicht. Red Bull bespaarde Perez de afgang van ingehaald te worden door Verstappen door hem in ronde 21 naar binnen te halen. De Mexicaan wisselde naar de harde band en Verstappen ging aan de leiding van de wedstrijd.

De voorsprong bedroeg zeventien seconden op de gestopte Perez, waarbij Verstappen wist dat hij een lange stint moest rijden om daarna te wisselen naar de medium band. De linker voorband kreeg het wel zwaar te verduren. Sainz bewees zichzelf ondertussen een slechte dienst door veel te laat te remmen bij het inrijden van de pitlane. Hierdoor kreeg de Ferrari-coureur een tijdstraf van vijf seconden.

Perez wist op zijn hagelnieuwe banden wel iets goed te maken op Verstappen, maar de Mexicaan slaagde er niet in om grote stappen te zetten. Het gat werd constant gehouden op zo'n zestien seconden. Ver achter het Red Bull-duo waren Sainz en Alonso lekker aan het knokken. De ervaren Alonso haalde zijn vriend in én wist dat Sainz ook nog een tijdstraf aan zijn broek had hangen.

Russell wist namens Mercedes op de harde band toch de gewenste pace te vinden en viel aan bij Sainz om de vierde plaats over te nemen. Verstappen bleef imponeren op zijn harde band en Perez kwam geen millimeter dichterbij - sterker nog, Verstappen liep zelfs weer wat uit.

Diverse coureurs wisselden naar de medium band en klokten direct de snelste rondetijd. Red Bull koos ervoor om Verstappen nog langer buiten te houden, maar in ronde 46 wisselde de Nederlander naar de medium band. Het gaf de leiding terug aan Perez, maar dat duurde niet lang. Perez probeerde nog even te counteren door hard te verdedigen, maar moest eieren voor zijn geld kiezen.

Voor zijn Mexicaanse teamgenoot was het zeer pijnlijk dat de vanaf de negende positie gestarte Verstappen hem zonder problemen in wist te halen. Verstappen reed onbedreigd naar de zege voor Perez en Alonso én pakte het bonuspunt voor de snelste raceronde.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco