Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2020

Crashende Verstappen tweede in knotsgekke vrije training GP Portugal

Max Verstappen kende een bewogen tweede training in Portimao. Het tempo was goed, maar Verstappen crashte ook met Lance Stroll.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Onder een stralende blauwe hemel begonnen de F1-coureurs aan de tweede training op het Autodromo Internacional do Algarve. Net als in de eerste sessie vielen er de nodige spins te noteren, maar alle coureurs konden zonder problemen hun weg vervolgen.

Dat was niet het geval voor Pierre Gasly die met een 'mooie' plof zijn Honda-motor in rook op zag gaan. De gestrande bolide van de Fransman zorgde voor een code rood. Op dat moment was Valtteri Bottas de snelste man, voor Max Verstappen. De Mercedes-coureur was een halve seconde sneller dan Verstappen, maar reed wel op de zachte band. Verstappen, op de medium band, was even daarvoor nog het snelste.

Het bergen van Gasly's AlphaTauri nam geruime tijd in beslag, maar de klok tikte ondertussen rustig verder. Na een onderbreking van ongeveer 20 minuten gingen de coureurs de baan op, voor nog een half uur vrije training.

Uitslag Tweede vrije training - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nu was het echter tijd voor de zachte banden, die veel coureurs nog links hadden laten liggen. Een bizar incident vond echter plaats tussen Lance Stroll en Verstappen. De Nederlander en de Racing Point-coureur reden zij aan zij op het rechte stuk en doken gezamenlijk de eerste bocht in.

Stroll had even daarvoor Verstappen ingehaald tijdens een snelle ronde, toen Verstappen in zijn outlap zat. De Nederlander gaf hem ruim baan en verwachtte dat Stroll dit andersom ook zou doen aan het einde van het rechte stuk. De Canadees plakte een tweede snelle ronde eraan vast en beide auto's doken samen de eerste bocht in, waarna ze elkaar raakten. Het zorgde wederom voor een code rood, waardoor veel tracktime verloren ging.

Met slechts acht minuten te gaan werd de sessie hervat en ook Verstappen kon de baan weer op, ditmaal op de medium band. Vooraan het veld vonden er weinig veranderingen meer plaats, wat betekent dat Bottas de sessie als snelste afsloot voor Verstappen en Lando Norris die in de slotseconden naar de derde plaats glipte.

Hamilton kwam niet verder dan de achtste tijd en Alexander Albon vinden we pas terug op de tiende stek. De Ferrari's van Charles Leclerc (4e) en Sebastian Vettel (6e) waren eindelijk eens beiden voorin te vinden.

Behoudt Albon zijn Red Bull-stoeltje? Dit en nog veel meer andere onderwerpen worden uitvoerig besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken ook vooruit op de Grand Prix van Portugal.

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China