Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2020

Verstappen voert druk op Mercedes op in derde training GP Portugal

Max Verstappen kende een uitstekende generale voor de kwalificatie later vanmiddag voor de Grand Prix van Portugal. De Red Bull-coureur hijgde de Mercedessen de gehele training in de nek, ondanks dat hij op hardere banden reed.

Verstappen portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Onder een strakblauwe hemel begonnen de coureurs aan de derde vrije training voor de Portugese Grand Prix. Het beeld in de openingsfase was vertrouwd: beide Mercedessen meldden zich vooraan, waarbij Lewis Hamilton een 1.16,9 reed de, tot dusver, snelste tijd van het weekend klokte op de zachte band. Verrassend was het Pierre Gasly die in de AlphaTauri de snelste tijd tot op drie tienden wist te benaderen.

Max Verstappen liet langer op zich wachten, iets dat standaard is voor Red Bull. De Nederlander ging op de medium band de baan op, waardoor verwacht werd dat hij zich niet kon meten met Hamilton's tijd. Desondanks wist de Red Bull-coureur de snelste tijd te pakken, op medium banden van zes ronden oud. Die tijd werd hem echter afgenomen wegens het overschrijden van de track limits.

Verstappen bleef echter op de baan en klokte een tweede tijd vlak achter Hamilton. Een tijd die ditmaal wel bleef staan.

Uitslag Derde vrije training - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was echter op de kwalificatie runs op de zachte band, in de wetenschap dat de tijden dan snel omlaag zouden gaan. Deze bleven echter uit. Met nog een kwartier te gaan zocht ook Verstappen op het rode rubber de baan op, maar de Red Bull-coureur reed een lange run.

Met Bottas, Hamilton en Verstappen binnen anderhalve tienden belooft de kwalificatie vanmiddag spannend te worden. Zeker aangezien Verstappen zijn snelste tijd op de medium band reed, terwijl de Mercedessen de zachte band gebruikte.

Achter het drietal wist Gasly te verrassen met een vierde plaats, voor Albon en Leclerc. De sessie werd in de slotminuten stilgelegd nadat een drain voor de afvoer van het regenwater losraakte.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Portugal 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen