Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2020

Verstappen komt nipt tekort op Mercedes in kwalificatie voor GP Portugal

Max Verstappen start de Grand Prix van Portugal als derde. De Nederlander moest in Portimao beide Mercedessen voor zich dulden. Poleposition was er voor Lewis Hamilton.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Een half uur later dan gepland ging de kwalificatie voor de F1-race in Portugal van start. Dit vanwege loszittende putdeksels die opnieuw dichtgelast moesten worden. De eerste F1- kwalificatie op het Autodromo Internacional do Algarve beloofde een spannende te worden.

In het eerste deel van de kwalificatie waren de verschillen tussen Max Verstappen en de Mercedessen bijzonder klein. Lewis Hamilton, Verstappen en Valtteri Bottas stonden op een tienden van elkaar.

Achter het drietal zat het veld erg dicht bij elkaar, waarbij diverse coureurs tijdens hun snelste ronden de track limits overschreden. Met de top 14 binnen een seconde waren de verschillen bijzonder klein.

Afvallers in Q1: Raikkonen, Giovinazzi, Grosjean, Magnussen en Latifi.

In Q2 ging het tempo verder omhoog waarbij de Mercedes-coureurs ervoor kozen om de medium band te monteren en daarmee waren Bottas en Hamilton ver los van de rest van het veld. Verstappen, derde, klaagde dat hij geen grip had op de zachte band en moest zes tienden toegeven. Een domper voor Red Bull dat tot dat moment goed partij kon bieden aan Mercedes.

Teleurstellend was het optreden van Lance Stroll, die als twaalfde zijn Waterloo vond in Q2 en liefst een halve seconde langzamer was dan teamgenoot Sergio Perez.

Afvallers in Q2: Ocon, Stroll, Kvyat, Russell en Vettel..

Uitslag Kwalificatie - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De strijd om de poleposition leek wederom uit te draaien op een gevecht tussen Bottas en Hamilton, maar Verstappen wist zichzelf in de eerste run naar de derde plaats te rijden op slechts een tiende van Bottas. Het drietal reed op de zachte band.

Teamgenoot Alexander Albon liet zien dat de medium band ook een alternatief kon zijn en zag zijn voorbeeld gevolgd worden door Hamilton en Bottas. Verstappen bleef bij zijn keuze voor de zachte band voor zijn laatste run.

Het zorgde voor een spannende ontknoping van de kwalificatie. Hamilton snoepte de snelste tijd van Bottas af in zijn eerste ronde op de medium band. Bottas dook direct onder Hamiltons tijd door en Verstappen warmde zijn zachte banden twee ronden lang op.

De Nederlander reed een goede kwalificatie, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Mercedessen, waarbij Hamilton in de slotseconden de pole pakte. Verstappen moest twee tienden toegeven op Hamilton.

Charles Leclerc schitterde wederom met een vierde startpositie voor Perez en Albon. De tweede Red Bull-rijder gaf een halve seconde toe op Verstappen.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Portugal 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen