Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo tekende mega deal bij Renault

Een dag na het bekendmaking van de overstap van Ricciardo naar Renault worden er meer details duidelijk. Sportief gezien is het misschien een gok, maar financieel gezien gaat de Australiër er fors op vooruit.

De 'shockmove' van Ricciardo zorgde voor veel commotie tijdens de doorgaans zo rustige zomerstop. Waarom ging Daniel weg? Daarover schreven wij gisteren als deze column.

Een dag later komen de eerste details naar buiten over het contract van Ricciardo bij Renault. Dat het een tweejarige deal betreft was gisteren bij de aankondiging reeds duidelijk, maar nu hangt er ook een geschat prijskaartje aan vast. Liefst 20 miljoen Pond per jaar! Naar verluidt loop dit bedrag verder op bij het behalen van bepaalde doelstellingen zoals zeges en een wereldtitel.

Voor Red Bull was een dergelijk bedrag aan salaris niet bespreekbaar. Het team werkt met een lager salaris en een hogere bonus. Presteert de coureur goed dan kan hij miljoenen extra verdienen. Met zijn nieuwe contract wordt Ricciardo na Vettel, Hamilton en Alonso de bestbetaalde F1-coureur, als het op het basissalaris aankomt.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi