Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De opvallende outfits van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is naast zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen ook een waar stijlicoon te noemen. Zo wordt hij regelmatig gespot bij verschillende modeshows en valt hij op door zijn extravagante outfits die hij draagt wanneer zijn Mercedes-racepak nog in de kast hangt. In dit artikel vind je een overzicht van zijn opvallendste tenues van de afgelopen tijd.

F1 Lewis Hamilton Pink outfit GP Belgie 2022 © RN365/Michael Potts

Roze outfit Lewis Hamilton | F1 Grand Prix van België 2022

Mooi roze is niet lelijk, of wel. Het is maar net wat je smaak is. Tijdens de Grand Prix van België van 2022 arriveerde Lewis Hamilton in een opvallende roze outfit met bijbehorend balaclava. Deze werd al snel ‘de theemuts’ genoemd door sommige platformen. De Mercedes-coureur trok met deze outfit veel bekijks, terwijl zijn doel misschien was om de pers op afstand te houden.

F1 Lewis Hamilton Pink outfit Belgian GP 2022 © RN365/Michael Potts
F1 Lewis Hamilton Pink outfit GP Belgie 2022 © RN365/Michael Potts

Outfit Lewis Hamilton | F1 Grand Prix van Singapore 2022

Tijdens de Grand Prix van Singapore werd Lewis in de paddock gespot in een outfit van Versace, die een beetje aan Aladdin deed denken. Hij droeg een broek in zijn favoriete kleur paars, met daarop een blauw/paars gilet. Zijn outfit maakte hij af met een zonnebril van het merk Police, waar hij een samenwerking mee heeft.

F1 Lewis Hamilton outfit Grand Prix Singapore 2022 © XPBimages

Outfit Lewis Hamilton | F1 Grand Prix Bahrein 2023

De eerste race van het seizoen van 2023 ging van start in Bahrein en Hamilton verscheen meteen in een opvallende outfit in de paddock. De donkerbruine outfit die hij droeg was uit de Menswear collectie van Dior. De outfit ziet er warm uit als je erbij bedenkt dat het kwik de 27 graden aantikte.

F1 Lewis Hamilton outfit Grand Prix Bahrein 2023 © XPBimages

Outfit Lewis Hamilton | F1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Na zijn opvallende entree tijdens de Grand Prix van Bahrein, weet Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië ook weer te verrassen met zijn outfit. Het ontwerp van zijn kostuum, want zo is het bijna te noemen, is van ontwerper Rick Owens en zijn zonnebril is van het Italiaanse merk Prada. Ook draagt hij een horloge van IWC Schaffhausen uit de Top Gun collectie.

F1 Lewis Hamilton outfit Grand Prix Saudi Arabia 2023 © XPBimages

Outfit Lewis Hamilton | F1 Grand Prix Miami 2023

Aan glitter geen gebrek wanneer je de outfit van Lewis Hamilton zag tijdens de Grand Prix van Miami in 2023. Deze boilersuit van Rick Owens brengt je terug naar de jaren zeventig. Lewis heeft zeker geschitterd toen de zon op zijn kleding scheen. Tijdens de kwalificatie schitterde hij echter wat minder en moest genoegen nemen met de dertiende startplek. In de race wist hij de zesde plek te bemachtigen.

F1 Lewis Hamilton outfit Grand Prix Miami 2023 © XPBimages

Outfit Lewis Hamilton | F1 Grand Prix Groot-Brittannië 2023

Voor zijn thuisrace heeft de Brit ook een speciaal pak uit de kast getrokken. Samen met zijn Engelse bulldog Roscoe arriveert hij op de donderdag op het circuit van Silverstone in een witte overal met onder andere zijn nummer '44' op de achterkant. Een opvallend detail is dat het lijkt alsof hij een paar keer door de modder heeft gereden.

F1 Lewis Hamilton outfit GP Silverstone Roscoe 2023 © XPBimages
F1 Lewis Hamilton outfit GP Silverstone 2023 Roscoe © XPBimages
F1 Lewis Hamilton outfit GP Silverstone 2023 © XPBimages

Welke merken draagt Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton draagt verschillende merken, zoals Valentino, Dior, Prada en Kenzo. Maar ook geeft hij veel aandacht aan veel jonge, gekleurde ontwerpers, zoals Kenneth Nicholson, Edvin Thompson en Jason Rembert.

Lewis Hamilton’s outfits op social media

De stijl van Lewis Hamilton is ook erg populair op social media. Zo zijn er op Instagram verschillende accounts die de outfits van de Britse coureur op de voet volgen. Ook vertellen zij vaak van welk merk de kledingstukken zijn.

Lewis Hamilton x Tommy Hilfiger

Het zal je niet ontgaan zijn dat modemerk Tommy Hilfiger al een tijd de sponsor is van Mercedes. Lewis Hamilton heeft ook verschillende collecties uitgebracht in samenwerking met dit Amerikaanse label, zoals de TommyXLewis collectie uit 2020.

Hamilton is overigens niet de enige Formule 1-coureur die een eigen kledinglijn heeft. Fernando Alonso heeft het Spaanse merk ‘Kimoa’ opgericht in 2017 en is hier nog altijd het gezicht van.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt zorgen over hardnekkig Red Bull-probleem