Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De acht Red Bull-geboden voor Max Verstappen

Max Verstappen kan zich met zijn sterrenstatus bij Red Bull het nodige veroorloven, maar ook de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 heeft zich aan bepaalde regels van Red Bull te houden. Dit zijn de acht Red Bull-geboden.

Verstappen Abu Dhabi Test 2022 post season
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

1. Stap niet op een MotoGP-machine

Het is wat paradoxaal als je Formule 1-coureur bent, maar Red Bull heeft liever niet dat Max Verstappen gevaarlijke dingen doet. Zo vertelde hij eens dat Red Bull het hem had verboden op een MotoGP-machine te stappen. Het risico van een ongeval met letsel zou te groot zijn.

2. Kies je vakanties verstandig

Deze valt in hetzelfde straatje als gebod nummer één en is er dus op gericht om de kans op letsel tot een minimum te beperken. Verstappen mag in de wintermaanden niet gaan skiën. "We gaan niet meer skiën, dat mag niet van Red Bull. We nemen geen enkel risico, want volgend jaar wordt een heel belangrijk jaar voor ons. Ik begrijp dan ook dat ze geen risico’s willen nemen", zo sprak hij in 2018 tegenover Ziggo Sport. Natuurlijk is elk jaar tegenwoordig even belangrijk.

3. Let op je gewicht

Vier je lekker je vakantie, dan ligt het risico op gewichtstoename natuurlijk op de loer. Als F1-coureur moet Verstappen daar erg goed op letten, maar in de wintermaanden is er wat speling. Een paar kilo aankomen mag dan best, zolang die kilo's er ook maar weer vanaf zijn als het seizoen begint.

Eind 2022, toen de tweede titel van Verstappen al binnen was, liet teambaas Christian Horner met een lach optekenen dat Verstappen voorzichtig wat aan was gekomen. All good, het hoofddoel was natuurlijk al binnen!

4. Trainen, trainen en nog eens trainen

Deze gaat natuurlijk hand in hand met het vorige item. Verstappen moet op zijn gewicht letten, maar tegelijkertijd moet hij ook beresterk en topfit zijn. Duur- en krachttraining doen in dat opzicht zeker niet voor elkaar onder. Twee keer per dag trainen is daarbij zeker geen uitzondering. Als topatleet heeft Verstappen een vaste personal trainer, zijn naam is Bradley Scanes.

			© XPBimages
	© XPBimages

5. Drink gerust, zolang het maar Red Bull is

Net zoals Verstappen op zijn eten moet letten, moet hij ook op zijn drinken letten. Een coureur moet natuurlijk goed gehydrateerd blijven, al helemaal tijdens raceweekenden, maar dan natuurlijk het liefst met een blikje Red Bull. Zijn werkgever zal het hem niet in dank afnemen als hij plots een ander (energie)drankje aan de lippen zet. Overigens maakt men voor champagne graag een uitzondering.

6. Red Bulls wil is wet

Na de Formule 1 Grand Prix van Brazilië, waarin Max Verstappen opzichtig een teamorder negeerde, haastte teambaas Christian Horner zich om nog maar eens te onderstrepen dat niemand boven het team staat. Ook Max Verstappen is, als puntje bij paaltje komt, een werkgever van Red Bull. Een goedbetaalde werknemer, dat zeker, maar wel een werknemer. Als zodanig heeft hij te luisteren naar zijn team.

7. Verstappen moet op zijn woorden letten

Max Verstappen is een coureur die geen blad voor zijn mond neemt. Hij zegt wat hij denkt, zeker als de emoties hoog oplopen. Zijn personal trainer gaf in een uitgebreid interview ooit aan dat het mede zijn taak is om Verstappen na een sessie op te vangen en ervoor te zorgen dat hij niet zomaar alles roept wat in hem opkomt.

8. Beperkte garderobe

Max Verstappen kan niet zomaar alles aantrekken wat hij wil, zeker niet als hij 'in functie' is. Contractueel is vastgelegd wanneer hij precies welke kleding moet dragen. Dit gaat dat om het Red Bull-teamtenue, zodat de sponsoren te allen tijde goed in beeld zijn als Verstappen voor de camera verschijnt. En vooruit, AlphaTauri-kleding mag hij in zijn vrije tijd ook dragen, graag zelfs, want dat is het kledingmerk van Red Bull.

Ook interessant:

Geen concurrentie voor Verstappen in F1: "Hij is domweg de beste coureur"

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat bijna voor de deur. Tijd om met een aantal prominenten vooruit te blikken. Michael Bleekemolen voorspelt een iets minder makkelijk seizoen voor de Nederlander.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez