Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Deze F2-coureurs azen op een Formule 1-stoeltje

De Formule 2 is de opstapklasse naar de Formule 1. In deze klasse proberen jonge coureurs hun talent te laten zien aan de Formule 1-teams. Dit zijn de Formule 2-coureurs van 2022.

Start Monaco F2 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Hitech GP

Niet alleen de Formule 1 begint op 18-20 maart in Bahrein, ook het Formule 2-seizoen zal dan weer van start gaan. In de opstapklasse naar de Formule 1 krijgen jonge coureurs de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien aan de F1-teams.

Elf teams nemen ieder met twee coureurs deel aan het kampioenschap en in totaal verschijnen er dus 22 auto's aan de start van de race in Bahrein. Al die coureurs zullen een gooi willen doen naar de titel en zo kans willen maken op een overstap naar de Formule 1.

Namen om in de gaten te houden

Eén van de jongelingen die dat wil proberen is Dennis Hauger. De Red Bull-junior werd vorig jaar Formule 3 kampioen en zal dit jaar voor het team van Prema uitkomen in de Formule 2.

Een andere naam om in de gaten te houden in het komende F2-seizoen is Theo Pourchaire. De 18-jarige Fransman werd vorig jaar de jongste F2-racewinnaar ooit door de race in Monaco vanaf poleposition te winnen. Hij werd vijfde in het kampioenschap en zal in zijn tweede volle seizoen in de F2 een gooi naar de titel proberen te doen.

Teamgenoot van Pourchaire wordt Frederik Vesti. De jonge Deen wist vorig jaar vierde te worden in de Formule 3 en maakt dit jaar de overstap naar de F2. Jack Doohan maakt dezelfde overstap. De Australiër won vorig jaar vier races in de Formule 3 en werd tweede in het kampioenschap.

Red Bull junioren Juri Vips en Liam Lawson proberen ook een gooi te doen naar het kampioenschap. Beide hebben al races gewonnen in de Formule 2 en hopen dit jaar Helmut Marko te kunnen overtuigen dat ze een stoeltje bij AlphaTauri verdienen in 2023.

Nederlanders in de Formule 2

Vorig jaar was Nederland met Bent Viscaal en Richard Verschoor goed vertegenwoordigd in de Formule 1. Die laatste zien we in 2022 echter niet terug in de sport. Alles wijst erop dat Viscaal zijn contract bij Trident wel gaat verlengen, maar dit is nog niet bevestigd.

Het Nederlandse team Van Amersfoort Racing (VAR) zal in 2022 zijn intrede maken in het Formule 2-kampioenschap. Jake Gughes en Amaury Cordeel zullen voor het team van Frits van Amersfoort de prijzen binnen proberen te halen. VAR wordt naast MP Motorsport het tweede Nederlandse team in de F2.

Formule 2-coureurs 2022

Coureur Team Vorig jaar
Dennis Hauger Prema Racing F3 Kampioen
Jehan Daruvala Prema Racing 7de in F2
Jack Doohan Virtuosi Racing 2de in F3
Marino Sato Virtuosi Racing 21ste in F2
Liam Lawson Carlin 9de in F2
Logan Sargeant Carlin 7de in F3
Marcus Armstrong Hitech Grand Prix 13de in F2
Juri Vips Hitech Grand Prix 6de in F2
Frederik Vesti ART Grand Prix 4de in F3
Theo Pourchaire ART Grand Prix 5de in F2
Felipe Drugovich MP Motorsport 8ste in F2
Clement Novalak MP Motorsport 3de in F3
N.N.B. Campos Racing -
Ralph Boschung Campos Racing 10de in F2
Roy Nissany Dams 16de in F2
Ayumu Iwasa Dams 12de in F3
Bent Viscaal* Trident 14de in F2
Calan Williams Trident 19de in F3
N.N.B. Charouz Racing System -
Cem Bolukbasi Charouz Racing System 9de in Aziatische F3
Jake Hughes Van Amersfoort Racing 18de in F2
Amaury Cordeel Van Amersfoort Racing 23ste in F3

Ook interessant:

Formule 1-seizoen van 2022 gratis te zien bij KPN, korting bij Ziggo

Vanaf 2022 valt de Formule 1 te volgen bij streamingdienst Viaplay. Deze dienst valt ook via KPN of Ziggo af te sluiten. Benieuwd naar de kosten voor bestaande en nieuwe klanten? Die check je in de video hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"