Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Dit zijn de locaties van de zes Formule 1 sprintraces in 2023

Volgend jaar hebben we naast de 23 (of 24) Grands Prix op de Formule 1-kalender ook zes sprintraces. Deze vinden we terug in alle uithoeken van de wereld.

Start sprintrace Austria GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Er staan volgend jaar 24 Grands Prix op de planning, al moet er nog een vervanger worden gevonden voor de GP van China, die recent werd afgelast. Of het nou 23 of 24 raceweekenden worden, we gaan in ieder geval daarbovenop ook nog zes sprintraces zien.

Waar vinden alle sprintraces in F1 plaats?

Deze woensdag is bekend geworden op welke locaties die sprintraces zullen worden verreden. Op volgorde van de F1-kalender zullen we in Azerbeidzjan, Oostenrijk, België, Qatar, de Verenigde Staten en in Brazilië een sprintrace zien.

Dit betekent dat die weekenden de kwalificatie op vrijdag worden verreden, gevolgd door de sprintrace op zaterdag en de normale GP op zondag.

Daarnaast betekent het ook dat we in drie van de laatste zes raceweekenden van het seizoen een sprintrace mogen aanschouwen en dat de coureurs in de strijd om de wereldtitel dus nog een mooi aantal extra punten kunnen scoren .

Zelfde format

Vergeleken met dit jaar zal het format onveranderd blijven. Dat houdt in dat er 8 punten zijn te verdienen voor de winnaar van een sprintrace, 7 voor de nummer twee en ga zo door tot 1 punt voor de nummer acht.

De winnaar van de sprintrace zal op zondag dus op de eerste startplek staan tijdens de GP, maar in de boeken met de statistieken is de pole voor de snelste man tijdens de kwalificatie op vrijdag.

Er wordt wel nog gekeken naar eventuele veranderingen aan de sprintraces voor de toekomst, maar die veranderingen zullen in dat geval pas op zijn vroegst in 2024 ingaan.

F1 sprintraces 2023

Race Grand Prix Circuit Datum
5. GP Azerbeidzjan Baku City Circuit 29 april
11. GP Oostenrijk Red Bull Ring 1 juli
14. GP België Spa-Francorchamps 29 juli
19. GP Qatar Losail International Circuit 7 oktober
20. GP Verenigde Staten Circuit of the Americas 21 oktober
22. GP Brazilië Interlagos 4 november

Ook interessant:

Top 10 brokkenpiloten van het Formule 1-seizoen 2022

Het Formule 1-seizoen van 2022 is afgelopen en voor veel teams is het letterlijk de taak om de schade op te maken. Want welke coureurs reden er allemaal schade in 2022 en wat zijn die kosten? Een ding kunnen we je al op voorhand verklappen, elke coureur reed schade in het Formule 1-jaar van 2022, maar welke coureur zet de titel 'Brokkenpiloot 2022' op zijn naam? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in een nieuwe video!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi