Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Dit zijn de reservecoureurs van de F1-teams in 2022

Het komt wel eens voor dat een Formule 1-coureur een Grand Prix moet missen, bijvoorbeeld vanwege het coronavirus, of als de leider van hun land een ander land binnenvalt. Hiervoor hebben de teams een aantal reservecoureurs klaarstaan. Deze coureurs kunnen komend seizoen op de grid verschijnen als invaller.

Hamilton Verstappen start Aub Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het komt niet heel vaak voor, maar zo af en toe moet een Formule 1-coureur een race missen. Dit gebeurde af en toe door het revalideren na een crash of simpelweg door niet fit te zijn, maar de laatste jaren is het wat vaker voorgekomen door het coronavirus.

Wie positief wordt getest, mag het circuit niet op. In zowel 2020 als in 2021 misten twee coureurs een of twee races. De reservecoureurs, vaak ook testcoureur voor het desbetreffende F1-team, staan altijd klaar om in te vallen. Nico Hulkenberg mocht in 2020 driemaal invallen, in 2021 was Robert Kubica tweemaal de gelukkige.

Ook Haas-invaller Pietro Fittipaldi maakte meermaals dankbaar gebruik van zijn rol als reservecoureur bij Haas. Zo verving hij Romain Grosjean na zijn horrorcrash in Bahrein en verrijdt hij de F1-testdagen van Bahrein in 2022 nu het contract van Nikita Mazepin is verscheurd door de invasie van Rusland in Oekraïne.

Hieronder een overzicht met alle reservecoureurs van de Formule 1-teams.

Reservecoureurs in Formule 1

Team Test- en reservecoureurs
Mercedes Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries
Red Bull Sebastien Buemi
Ferrari Mick Schumacher & Antonio Giovinazzi
McLaren Onbekend
Alpine Oscar Piastri
AlphaTauri Sebastien Buemi
Aston Martin Nico Hulkenberg
Williams Roy Nissany
Alfa Romeo Robert Kubica
Haas Pietro Fittipaldi

Veel teams delen de reservecoureurs

Binnen de Formule 1 hebben meerdere teams banden met elkaar. Zo zijn Red Bull en AlphaTauri zusterteams, waardoor er makkelijk 'gehusseld' kan worden met de coureurs. Mocht bijvoorbeeld Max Verstappen een race moeten missen, dan is de kans aannemelijk dat Pierre Gasly zijn stoeltje overneemt en reservecoureur Sebastien Buemi plaatsneemt in de AlphaTauri-bolide.

Ondertussen heeft McLaren officieel nog geen test- en reservecoureurs aangekondigd, al is de kans aanzienlijk dat de Britse renstal net als in 2021 gebruik maakt van de Mercedes-poule. Dit betekent dat De Vries en/of Vandoorne ook hier in actie kunnen komen.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training