Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2023

Dominante Verstappen op pole, concurrentie zakt door het ijs op Spaanse bodem

Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de pole gepakt voor de Spaanse Grand Prix, in een kwalificatie waarin grote namen zwaar teleurstelden.

Op een opdrogende baan, maar met de dreiging van regen, ging de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix van start. Met alle coureurs op slicks zorgde dit voor het nodige spektakel in de eerste minuten, want onder meer Fernando Alonso en Valtteri Bottas schoten van de baan. Laatstgenoemde zorgde voor veel gravel op de baan, waardoor de rode vlag gehesen werd in Q1.

Max Verstappen had op dat moment nog geen tijd staan, maar ging eenvoudig door naar Q2. Nyck de Vries kende een lastig begin van de kwalificatie met twee spins in even zoveel snelle ronden.

Q1 stond ditmaal bol van de verrassingen. Sergio Perez ging met de hakken over de sloot als vijftiende door naar Q2, maar Charles Leclerc (19e) vond zijn Waterloo al in Q1. De Vries wist keurig als achtste door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie. Voor Pierre Gasly zal de kwalificatie ongetwijfeld een staartje krijgen. Hij hinderde zowel Leclerc als Verstappen tijdens hun vliegende ronden.

Afvallers in Q1: Bottas, Magnussen, Albon, Leclerc en Sargeant.

Uitslag Kwalificatie - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen deelt een tik uit

De baan was droog in Q2 en Verstappen nam het voortouw door als eerste een tijd neer te zetten. De Nederlander was liefst een halve seconde sneller dan de rest van het veld, aangevoerd door Alonso. Perez, die in Q1 al een extra set van de zachte band aan moest spreken, gaf liefst een volle seconde toe.

Het was Hamilton die met een uitstekende ronde tot op twee tienden van Verstappen kwam. Net als in Q1 waren er volop verrassingen in Q2, want Perez en Russell sneuvelden. Perez (11e) ging in de fout in een snelle ronde en schoot naast de baan, maar wist zich naderhand niet meer te herstellen. Russell (12e) worstelde met zijn Mercedes en kwam na de sessie nog in aanraking met teamgenoot Hamilton.

Afvallers in Q2: Perez, Russell, Zhou, De Vries en Tsunoda.

Verstappen overtuigend naar pole

Verstappen zette het veld direct op grote achterstand in Q3 met een 1.12,2. Alle ogen waren gericht op Hamilton, Sainz en Alonso, maar de Mercedes-coureur gaf liefst negen tienden toe in zijn eerste run. Sainz kwam tot op 1,4 seconden.

Alonso beperkte zichzelf tot een run, maar ook de ervaren Spanjaard was geen partij voor Verstappen. Alonso stelde zwaar teleur met een negende positie.

Op een halve seconde achter Verstappen maakten Sainz, Norris en Gasly de eerste twee startrijen compleet.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training