Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2023

Verstappen onbedreigd naar zege, Mercedes slaat kleine slag in GP Spanje

Max Verstappen heeft met overmacht de Formule 1 Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. Hij werd op het podium vergezeld door de beide Mercedessen.

Bij de start van de Formule 1 Grand Prix van wordt volop geknokt, maar het gebeurt allemaal achter de rug van Max Verstappen. Carlos Sainz komt wel even langszij, maar in bocht één maakte Verstappen korte metten met de thuisracer.

Achter het tweetal is het Lando Norris die schade rijdt door een touche met Lewis Hamilton. Hij zoekt de pits op voor een nieuwe neus, maar daarmee is zijn race over voordat hij goed en wel begonnen.

Verstappen is op de medium banden een wat vreemde eend in de bijt, maar daarop weet hij gestaag een voorsprong op te bouwen. Eerst ten opzichte van Carlos Sainz en na diens pitstop ten opzichte van Lewis Hamilton, die heel lang een steady tempo weet te rijden op de softs. George Russell werkt zich in de luwte van zijn teamgenoot op naar P3.

Nyck de Vries kent geen beste start en wisselt al snel naar de harde banden. Daarmee wint hij strategisch wel wat plaatsen, maar het is andermaal Yuki Tsunoda die indruk maakt en ruim voor de Nederlander uit rijdt.

Uitslag Race - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

En Sergio Perez? Die schuift op de medium-compound op naar P2 als voor zijn neus iedereen een pitstop maakt. Echter, hij valt weer helemaal terug naar P9, dat terwijl Verstappen met zijn late stop 'gewoon' de leiding behoudt. Pas op harde banden begint Perez zijn echte opmars.

Het mooi van deze race is dat we veel verschillende strategieën en daarmee ook veel verschillende banden op ieder moment in de race zien. Opvallend daarbij is dat na een lastige beginfase Fernando Alonso in de tweede helft van de race in een ritme weet te komen.

Max Verstappen klaagt voortdurend over een gebrek aan grip op harde banden, dus hij zal blij zij als hij die voor de laatste stin inwisselt voor zachte banden. Hij moet in die laatste stint wel op zijn passen tellen, want hij krijgt een officiële waarschuwing voor track limits. De luxepositie waar hij zich in bevindt: hij kan een tijdstraf of twee lijden.

In plaats van het rustiger aan te doen, geeft hij juist een dot gas bij in de jacht op de snelste raceronde voor een extra punt. Die jacht levert hem het gewenste resultaat op en dus is de Grand Slam binnen.

Op het podium wordt hij vergezeld door Lewis Hamilton en George Russell. Nyck de Vries moet na een moeizame start genoegen nemen met P14.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap