Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2024

Dominante Verstappen pakt de dubbel in GP Japan

Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de Formule 1 Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. Ook het punt voor de snelste raceronde ging naar de Nederlandse Red Bull-coureur.

Verstappen race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 Grand Prix van Japan start met een behoorlijke klapper tussen Daniel Ricciardo en Alexander Albon. Het goede nieuws is dat iedereen zonder kleerscheuren uitstapt, maar er is een klein halfuur nodig om de baan opnieuw in gereedheid te brengen voor de herstart. Dit keer gaat wél alles goed, waarbij Max Verstappen en Sergio Perez de leiding behouden en de gehele top hetzelfde blijft.

En daarna tekenen de contouren van de race zich al vrij snel af. Red Bull rijdt aan kop met twee auto's weg, waarbij Verstappen eenzelfde soort gat slaat naar Perez als Perez naar zijn eerste achtervolgers. Die eerste achtervolger is Lando Norris en het is de McLaren-coureur die na 11 ronden het pitstopbal opent. Hij wint daarmee een plaats ten opzichte van Perez.

Charles Leclerc is de coureur die het langste doorrijdt op weg naar een éénstopper en even de leiding erft als ook Verstappen bijvoorbeeld gestopt is, maar de Nederlander pakt hem op de baan eenvoudig terug. Perez doet hetzelfde met Norris, de RB20 is simpelweg de snelste auto op de baan.

Bij de tweede serie stops zien we eigenlijk hetzelfde. Norris gaat eerst en wint een plekje, maar Perez pakt hem terug na zijn pitstop. Verstappen volgt niet lang na zijn teamgenoot en moet heel even Carlos Sainz voor zich dulden. Sainz echter moet nog stoppen en dus heeft de Red Bull-vedette al snel weer vrij baan.

Uitslag Race - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

En de Mercedessen dan? Die rijden een uiterst moeizame race, waarbij eens te meer duidelijk wordt dat ze op zijn best het vierde team van het moment zijn, mogelijk zelfs het vijfde team, maar dat is moeilijk oordelen door het onzichtbare optreden van Lance Stroll. Het goede nieuws voor het thuispubliek is dat Yuki Tsunoda degene is die daarvan profiteert door als enige één van de auto's van de top vijf teams uit de top tien te houden.

De slotfase wordt nog 'opgeleukt' door een gevecht tussen Fernando Alonso, Oscar Piastri en George Russell, als haalt het DRS-driemanstreintje daar de angel uit. Piastri vergaloppeert zich in de Casio Triangle, waardoor Russell een vrijgeleide voorbij Piastri krijgt. Max Verstappen klokt in de slotfase nog 'even' de snelste raceronde op harde banden, waardoor hij met 26 punten de maximale score pakt.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training