Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Domper voor Verstappen, Vettel verrast met pole voor GP Canada

Max Verstappen start de Grand Prix van Canada als elfde, na een mislukte kwalificatie. Vooraan ging de strijd tussen Mercedes en Ferrari door en was het Sebastian Vettel die de poleposition veroverde.

Verstappen Canada DRS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste inleidende beschietingen in Q1 leverden geen verrassingen op. Vooraan het veld waren het de drie topteams die elkaar aan kop afwisselden. Max Verstappen wist nog redelijk in het spoor van de Mercedessen en Ferrari's te blijven met een vijfde tijd, maar gaf in deze fase al vier tienden toe.

Achterin het veld topteams waren de verschillen bijzonder klein, met slechts een halve seconde tussen de nummers zes en achttien. Afvallers waren verrassend genoeg Sergio Perez en Kimi Raikkonen, die gezelschap kregen van Lance Stroll, George Russell en Robert Kubica.

Het tweede deel van de kwalificatie was voor de topteams een belangrijke voor de strategie voor de race van zondag. De band waarop de coureurs in Q2 hun snelste tijd noteerden, is ook de band waarmee ze de wedstrijd moeten beginnen. Mercedes, Ferrari en Red Bull kozen ervoor om de medium band te gebruiken.

Voor Verstappen en Gasly mislukte het avontuur. De Nederlander verloor een halve seconde op het lange rechte stuk in sector drie en stond na twee pogingen op de elfde positie. Hierdoor werd Red Bull gedwongen om beide coureurs met de zachte band op pad te sturen, hetgeen betekent dat ze tijdens de race een strategisch nadeel hebben ten opzichte van Mercedes en Ferrari.

Red Bull stuurde Verstappen pas in de slotminuten van Q2 op pad, wetende dat de Nederlander op een elfde positie stond. Zijn snelle ronde werd gedwarsboomd door een crash van Kevin Magnussen, die hard in aanraking kwam met de wall of champions. Hierdoor start Verstappen zondag slechts als elfde.

Afvallers Q2: Verstappen, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi, Alexander Albon en Romain Grosjean

Uitslag Kwalificatie - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de alles bepalende Q3 nam Hamilton het voortouw met een 1.10,4, waarmee hij twee tienden sneller was dan Leclerc na de eerste run. Voor Bottas kwam het allemaal aan op de laatste minuten, nadat hij spinde in zijn eerste snelle ronde.

Hamilton wist zijn tijd nog aan te scherpen in de slotseconden, maar Sebastian Vettel dook er ruim onderdoor. Man van de kwalificatie was Daniel Ricciardo die de race als vierde start en daarmee Pierre Gasly en Valtteri Bottas voor wist te blijven.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Canada 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden