Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Ecclestone: "Hamilton heeft door Verstappen-crash het vertrouwen weer terug"

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone zag ook toe hoe Lewis Hamilton en Max Verstappen met elkaar in aanraking kwamen. Hij vindt eerstgenoemde de schuldige en denkt dat de Brit nu wereldkampioen gaat worden.

Hamilton Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Bernie Ecclestone is inmiddels al een tijdje geen Formule 1-baas meer, nadat Liberty Media in 2017 het stokje van hem overnam. De inmiddels 90-jarige Brit volgt de sport echter nog wel op de voet en zag ook afgelopen weekend de race. Natuurlijk werd ook aan hem gevraagd wie er volgens hem fout zat.

In gesprek met The Daily Mail velt hij zijn oordeel. "Wie er schuldig was? Dan moet je Lewis zeggen. Vroeger, in de oude tijden, was het een race incident geweest. Het was duidelijk dat iedereen zijn best doet om de titel te veroveren. Maar als de stewards zich er dan toch mee bemoeien, dan had het een zwaardere straf moeten zijn. Meer dan tien seconden. Het had een straf van dertig seconden moeten zijn", zo redeneert hij.

"Lewis lag niet voor Max op het moment dat ze crashten. Het was niet zijn bocht. Hij lag op het moment van de crash bijna een auto lengte achter. Daarom raakte hij Verstappen op het achterwiel en niet aan de voorkant. Tien seconden was niet juist. De straf paste niet bij de overtreding. Als je dan een straf geeft, wat misschien niet eens nodig was geweest, dan was dit niet de juiste straf. Het was niet zwaar genoeg", aldus Ecclestone

Volgens de Brit heeft zijn landgenoot Hamilton na de crash al het vertrouwen in de titelstrijd weer terug. "Lewis heeft het weer op de rit gekregen en ik denk dat hij nu de titel gaat winnen. Hij was het voor deze race even kwijt, maar hij heeft gedaan wat nodig was. Hij heeft net een nieuw contract getekend, omdat hij dacht dat hij meer tijd nodig zou hebben om het record van Michael Schumacher, zeven titels, te verbeteren."

"Maar ik kan je verzekeren dat hij door dit incident al het vertrouwen weer terug heeft gekregen, vertrouwen dat hij dit jaar kwijt was. Hij heeft nu een betere positie dan hiervoor. Dit geeft hem een boost en nu zien we de oude Lewis weer terug", zo sluit de voormalige grote baas zijn relaas af.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

49 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten