Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Eindstand wereldkampioenschap Formule 1 2020

Met een zege van Max Verstappen in Abu Dhabi werd het F1-seizoen 2020 afgesloten. De wereldkampioen, Lewis Hamilton, was al enkele races bekend.

Hamilton titel Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De spanning in de top van het kampioenschap was al vroeg in het seizoen verdwenen. Er stond geen maat op de Mercedessen en in het bijzonder Lewis Hamilton. De Brit reed eenvoudig naar zijn zevende wereldtitel in de Formule 1.

Teamgenoot Valtteri Bottas eindige op een straatlengte achterstand als derde voor Max Verstappen. Een mooie opsteker vormde de vierde plaats voor Sergio Perez. De Mexicaan heeft nog altijd geen stoeltje voor 2021.

Bij de teams was de dominantie van Mercedes bijzonder groot. Red Bull eindigde als tweede voor McLaren. De Britse renstal nam in de laatste race de derde positie over van Racing Point. Ferrari kende haar slechtste seizoen in tientallen jaren met een zeer teleurstellende zesde positie.

Bekijk hieronder de eindstand van het WK Formule 1 bij de coureurs en teams.

Forbidden

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen