Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2020

VERSTAPPEN PAKT VERRASSENDE POLE VOOR GP ABU DHABI

Max Verstappen zorgde voor een daverende verrassing door de poleposition voor de GP van Abu Dhabi te pakken.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De laatste kwalificatie van het F1-seizoen 2020 werd verreden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het peperdure circuit leverde in Q1 geen verrassingen op. Max Verstappen werd nog voordat hij de baan op was gehinderd door Nicholas Latifi en moest vol op de rem in de pitstraat - hetgeen hem een flat spot opleverde en zijn rondetijd allerminst ten goede kwam.

Vooraan was het Valtteri Bottas die drie tienden los was van Verstappen. Lewis Hamilton kende een slechte eerste run, waarin zijn snelste tijd afgenomen werd en een tweede poging hem slechts een achtste tijd opleverde. In een tweede run op nieuwe banden vloog Hamilton naar de snelste tijd voor Bottas en de verrassende Leclerc.

Afvallers in Q1: Raikkonen, Magnussen, Russell, Fitipaldi en Latifi.

In het tweede deel van de kwalificatie verschenen de topteams op de medium band op het asfalt. Daarin was de eerste snelle ronde van Hamilton en Bottas aanzienlijk sneller dan die van Verstappen, die geen foutloze ronde kende. Teamgenoot Albon overschreed wederom de track limits en moet zijn snelste rondetijd inleveren, waardoor hij zich alsnog op de zachte band moest kwalificeren.

Verstappen wist in een tweede run op de medium band naar de derde tijd te gaan, op minder dan twee tienden van de Mercedessen.

Afvallers in Q2: Ocon, Ricciardo, Vettel, Giovinazzi en Perez.

Uitslag Kwalificatie - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De spanning nam toe, want de onderlinge verschillen tussen Verstappen en de Mercedessen waren in Q2 klein. Kon de Red Bull-coureur echt meedoen in de strijd om de poleposition of zou het wederom een Mercedes-feestje worden?

Met alle coureurs op de zachte band waagden de coureurs zichzelf aan hun eerste snelle ronde in Q3. Bottas pakte de eerste tijd voor Verstappen, Hamilton én Albon. Met vier coureurs binnen anderhalve tiende van een seconde beloofde de strijd om de pole bijzonder spannend te worden.

Het was echter Max Verstappen die verrassend de poleposition pakte voor Bottas en Hamilton. Met 0,025 troefde de Red Bull-coureur Bottas af. Teamgenoot Albon legde beslag op de vijfde positie achter Lando Norris.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi