Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Racing Point-personeel in tranen na uitvalbeurt bij afscheid Perez

Toen Sergio Perez tijdens de race van de Grand Prix van Abu Dhabi terugkeerde in zijn pitbox zag hij verschillende monteurs in tranen. De medewerkers van Racing Point werkten jarenlang samen met de Mexicaan en werden emotioneel van het afscheid van Perez bij het team.

Perez Abu Dhabi
Video
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Sergio Perez had zijn laatste race van Racing Point graag in de punten geëindigd. Helaas voor de Mexicaan dwongen technische problemen hem tot een opgave tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. "Het is jammer om op deze manier afscheid te moeten nemen van het team. Ik heb tegen de jongens in de pitbox, waarvan sommige in tranen waren gezegd dat ze niet deze race maar vooral de race in Bahrein moeten herinneren. Ze moeten terugkijken naar het prachtige seizoen dat we samen hebben gehad", aldus een trotse Perez tegenover onder andere RacingNews365.

Ondanks dat Perez tevreden is over het 2020-seizoen, concludeert hij ook dat het geen gemakkelijk seizoen was voor Racing Point. "We misten twee races door het Covid19-virus en we hadden last van betrouwbaarheidsproblemen. Het was dan ook een moeilijk seizoen voor ons, waarin we toch nog als vierde zijn geëindigd. Het was alleen jammer dat we net niet derde zijn geworden. Die plaats ging naar McLaren, waarvoor ik ze graag de complimenten wil geven. Zij hebben fantastisch werk afgeleverd."

Volgend jaar zal Perez plaats moeten maken voor Sebastian Vettel bij het team. Ondanks dat de Mexicaan eerder al aangaf graag bij het team te zijn gebleven, wenst hij de medewerkers van Racing Point het allerbeste. "Ik verlaat het team met een positief gevoel. Voor altijd zal ik trots zijn op de jongens in het team, ik ben dan ook blij met het feit dat ik ze jaren geleden aan het werk heb kunnen houden. Die beslissing was denk ik de beste beslissing van mijn leven", blikt Perez terug op het feit dat hij het toenmalige Force India team redde van faillissement.

"Racing Point blijft voor altijd mijn favoriete team in de Formule 1. Zij hebben me alles gegeven en ik heb alles aan hen gegeven. Daarom waren we ook zo succesvol. De toekomst ziet er ook goed uit voor het team en ik wens ze dan ook veel successen toe in toekomst."

Over zijn eigen toekomst kan Perez nog altijd niet te veel kwijt: "Ik maak nog altijd kans op een zitje in de Formule 1 in 2021, laten we afwachten wat er gaat gebeuren."

Met medewerking van van Dieter Rencken.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen