Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-teambazen vellen ander oordeel over beste coureurs van 2023

De coureurs hebben hun zegje gedaan, nu is het aan de teambazen! Over de winnaar is iedereen het volmondig eens, maar toch ziet het lijstje er anders uit.

f1 kalender download
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In navolging van de Formule 1-coureurs mochten ook de teambazen bepalen wie de beste coureurs van het seizoen zijn geweest. De winnaar? Max Verstappen. De Nederlander won 19 van de 22 races, haalde zo zijn derde wereldtitel binnen en krijgt ook van de teambazen het label 'beste coureur van 2023'. Verstappen kreeg 240 van de 250 punten. De puntentelling is gebaseerd op die van de races, dus één van de tien teambazen zette Verstappen op de derde plaats. Alle overige teambazen vonden hem de beste.

Met de 'overwinning' van Verstappen houden de overeenkomsten tussen de beide lijstjes ook gelijk op. Waar de coureurs Lewis Hamilton op plaats twee neer hadden gezet, staat de Brit bij de teambazen op de vijfde plaats. Fernando Alonso is met 112 punten de nummer twee, voor Lando Norris en Charles Leclerc.

Ten opzichte van vorig jaar zien we twee nieuwe namen in de top tien. Oscar Piastri liet een geweldige indruk achter bij McLaren en is de nummer zeven, terwijl Alex Albon weekend na weekend het maximale uit zijn Williams wist te persen en op de achtste plaats staat. Sergio Perez sluit, net als bij de coureurs, de top tien af.

Uitslag beste Formule 1-coureur 2023 (teambazen)

# Coureur
1. Max Verstappen
2. Fernando Alonso
3. Lando Norris
4. Charles Leclerc
5. Lewis Hamilton
6. Carlos Sainz
7. Oscar Piastri
8. Alex Albon
9. George Russell
10. Sergio Perez

Praat mee!

Viaplay
x
Haas Onderneemt juridische stappen tegen voormalig teambaas Steiner