Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Felipe Drugovich Het laatste Formule 1-nieuws over Felipe Drugovich

Volg dagelijks het laatste nieuws over Formule 1-coureur Felipe Drugovich. De Braziliaan is in 2023 reservecoureur van Aston Martin. Tijdens de testdagen van het F1-seizoen van 2023 verving hij de geblesseerde Lance Stroll.

Felipe Drugovich nieuws

Felipe Drugovich Roncato komt uit voor het Aston Martin F1 Team als reservecoureur. Drugovich werd in 2022 Formule 2-kampioen en verving tijdens de testdagen voor het 2023 Formule 1-seizoen de geblesseerde Lance Stroll. Tot een race kwam het vooralsnog niet.

Wie is Felipe Drugovich?

Drugovich werd op 23 mei 2000 geboren in Maringá, Brazilië. Op achtjarige leeftijd startte hij met karten. Tot zijn dertiende levensjaar racete hij in Brazilië. Van 2013 tot en met 2015 reisde de Braziliaan de wereld over om deel te nemen aan internationale kartraces. Dit onder meer bij hoog aangeschreven teams als Kosmic Racing en ART Grand Prix. Drugovich komt uit een echte racefamilie: zijn ooms Sérgio Drugovich en Oswalko Drugovich Jr. zijn tevens coureurs. Over zijn ouders is weinig bekend.

Single Seaters

In 2016 stapte de Aston Martin-protegé over naar eenzitters. Hij maakte zijn debuut in het Duitse ADAC F4-kampioenschap. Zijn eerste en tevens enige podiumplaats behaalde bij op CM.com Circuit Zandvoort. Tijdens het seizoen van 2016/2017 racete 'Drugo' ook in de MRF Challenge in het Midden-Oosten. Hij won de race in Dubai.

In de periode die volgde nam Drugovich's loopbaan een stijgende lijn aan. De coureur boekte in 2017 zeven overwinningen in het Duitse ADAC Formule 4 kampioenschap en eindigde als derde in het klassement.

2018 was een goed jaar voor Drugovich. Met tienoverwinningen won hij de titel in de MRF Challenge. Ook in het Euroformula F3 Championship werd hij kampioen. In de laatstgenoemde competitie won hij maar liefst veertien van de zestien races. De andere twee races kwam hij als tweede over de finish.

Felipe Drugovich | F1 reserve driver Aston Martin © Aston Martin

Na een enigszins moeilijk seizoen in de Formule 3 (2019), promoveerde Drugovich in 2020 naar de Formule 2. Tijdens zijn debuutseizoen won hij drie keer, dat in de kleuren van het Nederlandse MP Motorsport. In het jaar dat volgde kwam hij opnieuw uit in de Formule 2. Hij racete voor het team van Uni-Virtuosi en werd achtste in het klassement na een stabiel seizoen.

Drugovich wordt lid van AMF1 Driver Development Programme

De Braziliaanse coureur keerde in 2022 terug naar MP Motorsport. Tijdens de voorlaatste ronde van het kampioenschap in Monza kroonde hij zich tot kampioen. Dat weekend werd tevens bekend dat Drugovich reservecoureur zou worden van het Aston Martin F1-team. Met deze stap werd Felipe de eerste coureur van het Aston Martin junior programma.

F1-debuut bij Aston Martin F1

In november 2022 stapte Drugovich voor het eerst in een Formule 1-auto. De Braziliaanse coureur testte de AMR21 op Silverstone Circuit, wat hem genoeg punten opleverde om de Fia Super License te ontvangen. Een maand later stapte hij opnieuw in een F1-bolide. Hij mocht plaatsnemen in de bolide van Lance Stroll tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. Ook in de young driver tests na afloop van het seizoen reed hij een aantal rondes op het Yas Marina Circuit.

In 2023 kwam Drugovich opnieuw uit voor het team van Aston Martin. Hij verving Lance Stroll, die wegens een blessure door een fietsongeluk niet deelnam aan de officiële testdagen in Bahrein.

Reserve coureur Aston Martin 2024

Ook in 2024 is Felipe Drugovich wederom reserve coureur van Aston Martin.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Red Bull Volgend sleutelfiguur denkt na over toekomst na vertrek Newey