Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Ferrari behaalt toch nog kleine overwinning op Red Bull in Spanje

Tijdens het Grand Prix-weekend in Barcelona ging Red Bull er op de baan met de overwinning vandoor, maar in de pitstraat was het Ferrari dat heerste. Of dat de Italianen achteraf veel soelaas biedt, valt echter te betwisten.

Red Bull en Ferrari nemen ook in de pitstraat afstand van de rest van het veld. In Spanje waren de vier snelste pitstops voor de twee topteams. Het waren de Italianen die de twee snelste pitstops uitvoerden, met pitstops van 2,23 en 2,37 seconden voor respectievelijk Charles Leclerc en Carlos Sainz. De pitstop van Leclerc was de snelste van het seizoen. Red Bull en McLaren voerden eerder al een pitstop uit van 2,27 seconden.

Max Verstappen completeerde in Spanje het pitstoppodium, met een tijd van 2,49 seconde. Sergio Perez' banden werden een honderdste van een seconde langzamer verwisseld. In het algemeen klassement der pitstops gaat McLaren aan de leiding met 171 punten. Zij begonnen het seizoen heel goed, maar zien Red Bull langzaam maar zeker inlopen. Het verschil tussen de twee teams is nog negen punten. Ferrari staat op gepaste afstand op P3, met 101 punten.

Check hieronder de drie snelste pitstops in Spanje.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez