Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari krijgt tik op de vingers van FIA vanwege 'illegale' motor

Gedurende het 2019-seizoen was er veel te doen binnen de Formule 1-paddock omtrent de motor van Ferrari. Deze vrijdag werd bekend dat FIA toch een onderzoek heeft gedaan, maar over de uitslag blijven de twee partijen zeer vaag.

Vettel Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Afgelopen seizoen raakte Ferrari in opspraak, omdat er veel vragen waren over de Italiaanse krachtbron, die verrassend snel was op bepaalde momenten. Na een indirect protest van Red Bull aan het adres van de FIA verduidelijkte de autosportfederatie de regels omtrent de toestroom van brandstof naar de motor en de manier waarop dat gemeten wordt.

Nu, ruim drieënhalve maand later, heeft de FIA zich eindelijk uitgesproken over het onderzoek dat blijkbaar is gedaan naar de Ferrari-motor van afgelopen seizoen, wat ze hebben uitgevoerd, zo meldt het deze vrijdag.

"Na een uitgebreid technisch onderzoek, hebben wij, de FIA, onze analyse van de Ferrari-motor afgerond en een regeling getroffen met het Italiaanse team. Wat deze regeling specifiek inhoudt, zullen de twee partijen tussen hen houden."

"De FIA en Scuderia Ferrari hebben enkele technische afspraken gemaakt, die het monitoren van alle Formule 1-krachtbronnen gedurende de komende Formule 1-seizoenen moeten verbeteren. Ook zal Ferrari de FIA bijstaan op andere vlakken, zoals onderzoeksactiviteiten op het gebied van koolstofemissie en duurzame brandstoffen", aldus de sportfederatie.

Een relatief vage uitleg dus van de FIA, die er niet specifiek op ingaat of er daadwerkelijk iets mis was met de Ferrari-motor en wat dat dan was, maar het lijkt erop dat Ferrari op de vingers is getikt, al blijven echte consequenties uit voor het team uit Maranello.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

36 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024