Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

FIA draait duimschroeven aan: Hamilton geraakt door genegeerde regel

Voorafgaand aan elke Formule 1 Grand Prix vaardigt de wedstrijdleider van dienst een document uit met specifieke punten van aandacht voor de aankomende GP. Op het document van Niels Wittich wordt een regel uitgelicht die de laatste jaren genegeerd is en die onder andere Lewis Hamilton 'treft'.

Hamilton Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

In de Race Director's Event Notes voorafgaand aan de Grand Prix van Australië heeft wedstrijdleider Niels Wittich een opmerkelijke passage opgenomen. Hij wijst op een passage uit de FIA International Sporting Code, meer bepaald artikel 5 van het derde hoofdstuk van appendix 3. Die regel gaat over het dragen van juwelen tijdens het racen.

"Het dragen van juwelen in de vorm van lichaamspiercings en metalen kettingen is niet toegestaan tijdens de competitie en daarop mag gecontroleerd worden voor aanvang van een race", zo valt in het document te lezen. Het is een regel die met name Hamilton treft, aangezien hij meerdere oorpiercings en een neuspiercing draagt.

De regel is op zichzelf niet nieuw en bestaat zelfs al sinds 2005, maar het is overduidelijk dat die regel niet werd nageleefd en dat daar ook niet actief op werd gecontroleerd. De vermelding in de Event Notes lijkt aan te geven dat Wittich voornemens is dat vanaf heden wél te gaan doen.

Hamilton is het meest bekende voorbeeld van een coureur die (zichtbaar) juwelen draagt, maar er zouden zeker meer coureurs zijn die in auto juwelen dragen, denk daarbij ook aan ringen en armbanden. Dit soort juwelen zou het in theorie moeilijk kunnen maken om in geval van nood uit een auto te ontsnappen.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022