Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

FIA neemt Ferrari-motoronderdelen in beslag voor nader onderzoek

Komen er dan toch consequenties voor Ferrari na het vermeende vals spel omtrent de motor? In de volgende aflevering van de soap over de Italiaanse krachtbron heeft de FIA beslag gelegd op de benzinesystemen van Ferrari en twee andere teams.

Leclerc Vettel VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten deed Red Bull de poppetjes omtrent de motor van Ferrari dansen. Naar aanleiding van een vraag van het team van Max Verstappen aan het adres van de FIA, vaardigde de autosportfederatie een directive uit, waarmee vals spel omtrent de motor moest worden voorkomen.

Stiekem was het het doel van Red Bull om Ferrari dwars te zitten, omdat het team haar Italiaanse concurrent ervan verdacht vals te spelen met sensoren die de fuel flow naar de motor toe meten en daardoor op bepaalde momenten stiekem meer benzine dan toegestaan naar de motor kon leiden.

Plots was de Ferrari niet zo snel meer in de twee daaropvolgende races, maar straffen leken er niet te komen voor het team. Mogelijk wordt dat nu anders, aangezien de FIA beslag heeft gelegd op onderdelen van het benzinesysteem van drie bolides. Die van Ferrari-, die van een Ferrari-klantenteam en een benzinesysteem van een niet-Ferrari-team.

Op die manier wil de autosportfederatie de verschillende benzinesystemen van de teams met elkaar kunnen vergelijken. Het onderzoek zal ergens in de komende dagen in een laboratorium moeten worden uitgevoerd, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport.

Mocht Ferrari inderdaad vals hebben gespeeld, dan zal daar in aanloop naar de laatste Grand Prix van het seizoen over worden gecorrespondeerd door de FIA, maar mocht het onderzoek geen bijzondere dingen aan het licht brengen, dan lijkt het voor Ferrari met een sisser af te lopen.

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China