Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA stelt ex-Red Bull F1-man aan als sportief directeur

Een nieuwe wijziging bij de FIA. Binnen het bestuursorgaan zal een ex-Red Bull-engineer Steve Nielsen vervangen als Sportief Directeur.

Tim Malyon FIA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA heeft Tim Malyon benoemd tot Sportief Directeur binnen de Single-Seater-afdeling, waar F1 onder valt, na het recente vertrek van enkele kopstukken. Het nieuws volgt op het vertrek van Steve Nielsen, die zijn functie in december vorig jaar neerlegde, en zeer recent het vertrek van Tim Goss als Technisch Directeur.

Malyon zal toezicht houden op alle sportieve zaken, waaronder de wedstrijdleiding, het Remote Operations Centre (ROC) in Genève en zal rapporteren aan het hoofd van de Single Seaters, Nikolas Tombazis.

Tombazis: "Ik ben verheugd om Tim te verwelkomen als Sportief Directeur van de Single Seaters. Tim heeft een schat aan autosportervaring en expertise op het hoogste niveau."

"Hij zal een belangrijke rol spelen bij het verder verbeteren van onze sportieve en reglementaire zaken en procedures en hij zal de innovatie die we hebben doorgevoerd binnen onze wedstrijdleiding verder stimuleren."

Malyon's onderscheiden carrière

Malyons indrukwekkende carrière in de autosport omvat een periode van 12 jaar bij Red Bull, nadat hij bij het team kwam tijdens de jaren als Jaguar Racing. Hij werkte in verschillende technische functies, waaronder die van performance engineer in de periode dat Red Bull en Sebastian Vettel tussen 2010 en 2013 vier constructeurs- en coureurskampioenschappen wonnen.

Hij stapte in 2015 over naar Sauber en werd daar Head of Track Engineering, alvorens hij medio 2016 bij BMW Motorsport aan de slag ging als hoofdengineer voor het DTM-programma. Na twee succesvolle jaren in de DTM, met onder meer een titel, werd hij Track Engineering Department Leader en Chief Engineer voor BMW's Formule E-team.

Hij trad in 2019 in dienst bij de FIA als Head of Research en werd vervolgens in 2021 benoemd tot Safety Director. Hij was ook integraal betrokken bij de oprichting van het Remote Operations Centre en vervult sinds mei 2022 de operationele taken als ROC Project Leader.

"Ik ben verheugd om de rol van Sportief Directeur op me te nemen", laat hij weten. "We hebben met de steun van het ROC al belangrijke veranderingen doorgevoerd in onze wedstrijdleiding-operatie en ik kijk ernaar uit om dat naar het volgende niveau te tillen", aldus Malyon.

Hij wil in de toekomst alle regels eens goed onder de loep gaan leggen. "We zetten ons ook in voor een brede herziening van de sportieve regelgeving en ik kijk ernaar uit om die inspanningen in de toekomst nog gerichter uit te voeren."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull