Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Flamboyante F1-prominent gelinkt aan spectaculaire comeback bij Alpine

Volgens Italiaanse media heeft Renault-baas Luca de Meo niemand minder dan voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore gevraagd de gelederen te komen versterken.

Gasly Ocon Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine F1

Alpine zit behoorlijk in de hoek waar de klappen vallen, al is de vraag in hoeverre ze daar zelf ook iets aan kunnen doen. De sportieve prestaties laten ernstig te wensen over, een groot aantal kopstukken vertrok en het rommelt tussen de coureurs onderling, tot het punt waarop Alpine zelf serieus zou overwegen om Esteban Ocon nog gedurende het seizoen de laan uit te sturen.

Wie gaat er orde op zaken stellen? Volgens Italiaanse media is Flavio Briatore een kandidaat. Volgens publicaties zou Alpine-baas Luca de Meo hem zelfs al hebben gepolst. Alpine zelf wil bij navraag door RacingNews365 niet op de geruchten ingaan, maar stelt wel 'in contact te staan met mensen die binnen de industrie gelden als experts op zoek naar kansen om de overall performance te verbeteren'.

"We nemen alle relevante input in overweging en vragen waar nodig advies aan mensen met ervaring en eerdere successen op zak. We kunnen geen commentaar geven op individuele zaken", aldus Alpine.

Briatore is bepaald geen onbekende bij het team uit Enstone. In het verleden zwaaide hij er meerdere keren als teambaas de scepter, met als hoogtepunten wereldtitels met Michael Schumacher in 1994 en 1995, toen nog onder de naam Benetton. En later in 2005 en 2006 met Fernando Alonso, toen het team door het leven ging als het Renault-fabrieksteam.

Briatore wordt vaak omschreven als flamboyant en omstreden, dat laatste niet in de laatste plaats vanwege crashgate (in 2008, red.). Hij sommeerde Nelson Piquet om in de Grand Prix van Singapore opzettelijk te crashen, om zo Fernando Alonso met een goed getimede pitstop aan de overwinning te helpen. De opzet slaagde, maar het kwam een jaar later uit, met alle gevolgen van dien. Hij werd voor enige tijd de toegang tot de F1 ontzegd, maar vandaag de dag is hij tevens actief als manager van onder andere diezelfde Fernando Alonso.

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"