Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Formule 1 Grand Prix van Singapore kent een vieze, valse start in 2008

Wat een affiche: de eerste Formule 1-race die onder kunstlicht in het donker werd verreden! De Formule 1 Grand Prix van Singapore 2008 zal echter om hele andere redenen voor altijd in het collectieve geheugen blijven hangen.

Piquet singapore 2008
Video
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

De Grand Prix van Singapore is een moderne klassieker op de Formule 1-kalender. De eerste editie in 2008 was een unieke happening, het was immers de eerste nachtrace ooit in de Formule 1. De race zou een spectaculaire zijn, met eveneens een spectaculaire winnaar in de persoon van Fernando Alonso.

Amper een jaar later werd duidelijk dat dat spektakel zorgvuldig georkestreerd was door Renault. De hele soap zou de weinig flatteuze naam 'crashgate' meekrijgen, aangezien Renault aan Nelson Piquet had gevraagd met opzet te crashen om Alonso een strategisch voordeel te kunnen geven.

Nu, vijftien jaar na dato, onderzoekt Felipe Massa de mogelijkheid om de Formule 1-wereldtitel van 2008 op te eisen. Immers, volgens de reglementen had de uitslag van die race nietig verklaard moeten worden en als dat daadwerkelijk was gebeurd, was de Braziliaan kampioen geweest.

Zo houdt die ene GP van Singapore, de eerste ooit, binnen de Formule 1 nog altijd de gemoederen bezig. Bekijk hieronder de uiteenzetting van wat crashgate was en welke voetafdruk het achterliet in de sport.

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt