Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Formule 1: "Nederlandse F1-fans zullen genieten van kwaliteit nieuwe uitzendingen"

De Formule 1 heeft er alle vertrouwen in dat de F1-kijker in Nederland ook de komende jaren kan genieten van hoogstaande tv-uitzendingen gedurende Grand Prix-weekenden. Dat laat Ian Holmes, Formule 1-directeur van mediarechten, weten in een exclusief interview met RacingNews365.

Spain Start 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco ging RacingNews365 in gesprek met Ian Holmes, de F1-directeur die gaat over de mediarechten. In het interview liet Holmes weten met vertrouwen uit te kijken naar de toekomst voor Formule 1 in Nederland. Vanaf 2022 zullen de uitzendrechten in ons kikkerlandje in handen komen van de Nordic Entertainment Group (NENT).

"We werken al jarenlang samen met de NENT-Group en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij de Nederlandse Formule 1-fan de komende jaren zullen voorzien van de beste kwaliteit tv-uitzendingen tijdens de Grand Prix-weekenden. Door onze samenwerking in andere landen de afgelopen jaren weten we waar de NENT-Group voor staat en daarom voelen we ons er goed bij dat de NENT-Group de komende jaren de F1 tv-rechten in Nederland in handen heeft."

"Natuurlijk is het ook bekend dat het Zweedse bedrijf het hoogste bedrag heeft geboden voor de rechten en dat is voor ons andermaal een teken dat zij er alles aan zullen doen om de Nederlandse F1-kijker zo goed mogelijk te bedienen. Om de Formule 1-fan in Nederland zo goed mogelijk te kunnen bereiken, zenden we bijvoorbeeld ook de Dutch GP uit op een open kanaal (via een sublicentie voor een Nederlandse tv-zenderm red.)."

"Daarnaast zullen we werken met andere sublicenties, die ervoor zorgen dat er herhalingen van de GP zijn te zien op het open net. Op dit moment is echter nog niet duidelijk hoelang de samenvattingen zullen zijn en waar de fans deze kunnen bekijken."

Holmes laat weten dat het geliefde F1TV volgend jaar ook nog is te ontvangen in Nederland. "Ook F1 TV zal volgend jaar gewoon verder gaan in Nederland en dus kunnen mensen zich daarop blijven abonneren. We zullen samen met F1 TV en NENT ook kijken hoe en waar we met elkaar samen kunnen werken, zoals F1TV nu ook samenwerkt met Ziggo."

De Formule 1 verwacht dat de nieuwe streamingsdienst in Nederland eenvoudig te werk zal gaan en de mensen overal goed zal kunnen bereiken. "Nederland is natuurlijk een klein en goed verbonden land om het zo maar te zeggen, dus dat zal ervoor zorgen dat NENT eenvoudig zal kunnen opereren vanuit de studio die men in Amsterdam opbouwt."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
Prediction Monaco SlaJeSlag

Wie wint de GP van Monaco 2021?

Speel mee en win een heuse biertap- en koeler!

Speel mee

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

60 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden