Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Galavoorstelling Verstappen tijdens Grand Prix van België

Max Verstappen heeft met een galavoorstelling de eerste helft van het F1-seizoen afgesloten. Gestart als zesde kende hij een zeer beheerste opmars om de leiding over te nemen en vervolgens teamgenoot Sergio Perez en de rest van het veld zoek te rijden.

Ditmaal geen Max Verstappen op pole, maar vanaf de zesde positie begon de Red Bull-coureur na een gridstraf aan de Grand Prix van België. Verstappen kende een prima start en won twee plaatsen terwijl het teamgenoot Sergio Perez was die de leiding overnam van Charles Leclerc.

Oscar Piastri en Carlos Sainz raakten elkaar in de La Source, waardoor Piastri uitviel en Sainz forse schade aan zijn Ferrari had. De Spanjaard viel halverwege de race uit.

Verstappen zette direct druk op Lewis Hamilton en wachtte rustig op het moment dat DRS beschikbaar was. Hamilton had ook DRS omdat hij op de start van Leclerc zat, waardoor inhalen voor Verstappen wat meer tijd kostte. In ronde zes was Hamilton het haasje, waarna ook Leclerc er al snel aan moest geloven in ronde 9.

Vooraan het veld wist Perez geen groot gat te slaan naar Leclerc, waardoor Verstappen na tien rondjes slechts drie seconden achter zijn teamgenoot lag. Met de dreiging van regen was het echter ook zaak om de zachte band zo lang mogelijk goed te houden.

De toppers probeerden hun eerste stop zo lang mogelijk uit te stellen, maar in het middenveld waren volop coureurs al naar binnen gegaan voor medium of hard rubber. Perez dook in ronde 13 de pits in, direct gevolgd door Verstappen. Beide coureurs wisselden naar de medium band en het gaatje was nog altijd twee seconden.

Ditmaal trapte Verstappen het gas wat dieper in om zo binnen DRS-afstand van Perez te komen. Met speels gemak wist hij zijn teamgenoot te passeren in ronde 17, juist op het moment dat de eerste regendruppels begonnen te vallen.

Met zevenmijlslaarzen wist Verstappen zijn voorsprong naar Perez te vergroten, maar het was wel zaak om waakzaam te blijven op het steeds natter wordende asfalt. Eenmaal ging het bijna mis in Eau Rouge toen de Red Bull uitbrak, maar de Nederlander wist zijn RB19 in het rechte spoor te houden.

Uitslag Race - België

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Boordradio Verstappen spaarzaam hoogtepunt

De regen zette niet door waarmee de verwachtte chaos uit bleef. Aan kop was het Verstappen die eenvoudig weg reed bij Perez die op zijn beurt een gat had naar Leclerc en Hamilton.

Red Bull haalde Perez bij het ingaan van ronde 30 naar binnen voor een nieuwe set van de zachte band, gevolgd door Verstappen. Ook Leclerc, Hamilton en Alonso wisselden wisselden naar de zachte band.

Van spanning vooraan was geen sprake of het moet de boordradio van Verstappen zijn geweest. Met regelmaat verzocht zijn engineer om het wat rustiger aan te doen, gezien de zeer grote voorsprong van Verstappen op Perez en de rest van het veld.

Verstappen had zelfs tijd genoeg nodig om te grappen en grollen over het maken van een extra pitstop zodat Red Bull nog wat extra pitstoptraining had. Het kenmerkte wel de bijzonder grote overmacht van de Nederlander die de rest van het veld degradeerde tot veldvulling.

Ver achter Verstappen maakten Perez en Leclerc het podium compleet en ook Hamilton en Alonso zullen tevreden terug kijken op hun Belgische Grand Prix.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten