Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly krijgt bij AlphaTauri het vertrouwen dat hij van Red Bull nooit kreeg

Pierre Gasly is bezig aan een uitstekend seizoen in de Formule 1. Zijn sensationele zege op Monza kwam volkomen onverwacht, maar is wel de bekroning van een jaar waarin hij hard werkte aan zijn eigen ontwikkeling.

Een jaar geleden ging Pierre Gasly door een diep dal. Het team van Red Bull Racing zette hem tijdens de zomerstop aan de kant en hij moest zijn carrière bij Toro Rosso zien te redden. Daar waar teamgenoot Daniil Kvyat, die hetzelfde lot al eerder onderging, nooit meer de oude werd, ontpopte Gasly zich het afgelopen jaar tot een potentiële topcoureur.

"Het strijden voor de zeges heb ik zeker gemist. Het is iets wat ik altijd wilde, maar ik weet dat in het leven niets vanzelfsprekend is. Dat is ook de mentaliteit die ik heb gekregen via mijn broeders en de opvoeding en dat heeft met door hele zware periodes in mijn carrière geholpen", vertelt Gasly ten overstaan van RacingNews365.

"Vorig jaar had ik de grootste uitdaging in mijn carrière toen ik van Red Bull terug moest naar AlphaTauri (toen nog Toro Rosso, red.) en met het overlijden van Antoine (Hubert, red.). Het was mentaal een erg zware periode, maar ik heb nooit het vertrouwen in mezelf verloren. Ik wist wat ik wilde bereiken, wat mijn doel was, en daar ben ik altijd vol voor gegaan. Ik heb me gefocust, probeer altijd het maximale uit mezelf en het team te halen en onze relatie wordt beter en beter."

Daar waar er bij Red Bull niet of nauwelijks geluisterd werd naar Gasly, en veel focus uitging naar Max Verstappen, wordt hij binnen AlphaTauri op handen gedragen. Een wereld van verschil voor de coureur die nu zichzelf kan zijn en de auto af kan stellen zoals hij dat wil.

"Ik verkeer nu in een positie waarin ik op mijn best kan presteren. Het team geeft me wat ik nodig heb om het maximale uit mezelf te halen. Ik kan mezelf zijn en het team steunt me voor de volle honderd procent op alle vlakken en geeft me alle tools die ik nodig heb om competitief te zijn."

"Het team gaf mij de kans in de Formule 1, ik behaalde mijn eerste podiumplaats met ze in Brazilië en nu zelfs mijn eerste zege, wat onze relatie bijzonder maakt. Iedereen binnen het team is betrokken bij mijn resultaten en gaat tot het maximale om meer uit ons te halen. We gaan voor het maximale resultaat en uiteindelijk is het een teamsport en is dit nodig om succesvol te zijn in de Formule 1."

Met medewerking van Dieter Rencken

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Toscane 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen