Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar

Gebroeders Coronel presenteren 'Beast 3.0' voor Dakar 2020

Tim en Tom Coronel hebben in aanloop naar de Dakar Rally van 2020 hun nieuwe bolide voor de off-road uitdaging gepresenteerd. Met de nieuwe auto hopen de competitieve broers hun beste resultaat ooit te kunnen behalen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

De gebroeders Coronel verschijnen ook in 2020 weer aan de start van de bijna twee weken lange Dakar Rally. Voor de 2020-editie hebben Tim en Tom Coronel een nieuwe bolide ontwikkeld om competitiever dan ooit te kunnen zijn.

In de laatste twee edities wist het duo de finish wel te halen, maar kwam het binnen op geruime afstand van de uiteindelijke winnaar. Mede dankzij tijdstraffen van bijna gezamenlijk bijna acht uur eindigde het vorig jaar als 42ste. Een betere eindklassering is voor komend jaar dan ook het doel.

Tim en Tom Coronel zullen met 'The Beast 3.0', uiteraard de derde uitvoering van de Dakar-auto, over enkele weken proberen de strijd aan te gaan met bijvoorbeeld het fabrieksteam van Toyota, waarvoor Bernhard ten Brinke en Fernando Alonso uitkomen. Dankzij de vernieuwde auto durft het duo zelfs een concreet doel te stellen voor het klassement. "We mikken op de top twintig, dat moet zeker mogelijk zijn", roept Tom.

Ongeacht wat er gebeurt, de gebroeders zijn vooral trots op het project. Tim Coronel bekijkt de presentatie met tranen in zijn ogen, Tom glundert op zijn beurt. Laatstgenoemde heeft zich dit jaar ook meer ingezet voor het initiatief. "Ik ben er dit jaar meer betrokken bij geweest", aldus de trotse WTCR-coureur.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal dit niet gebeuren in de Zuid-Amerikaanse woestijn. Het Dakar-circus zal de eerste week van januari in Saudi-Arabië neerstrijken, om vervolgens op 5 januari van start te gaan. Ruim negenduizend kilometer verder komt de uitdaging tot een einde.

Over deze verandering treuren de broers niet zo, ondanks dat ze een grote schare fans hebben in Zuid-Amerika. "De duinen daar zal ik niet missen, vooral in de nacht", zo vertelt Tim Coronel. "We beginnen en accepteren het avontuur", voegt Tom toe.

			© Coronel
	© Coronel

5 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"