Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

"Gefrustreerde Ricciardo lapte gentleman's agreement aan zijn laars"

De manier waarop Daniel Ricciardo tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije in zijn outlap iedereen probeerde te passeren, heeft kwaad bloed gezet bij de concurrentie.

Ricciardo Hongarije 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Volgens Racing Point-teammanager Andy Stevenson lapte Daniel Ricciardo belangrijke ongeschreven regels aan zijn laars door iedereen te willen passeren in zijn outlap om maar goed aan een snelle ronde te kunnen beginnen.

"Daarmee hield hij zich niet aan het gentleman's agreement waar we ten tijde van de Grand Prix van Monaco met zijn allen overeenstemming over hadden bereikt", zo wordt Stevenson geciteerd door Auto, Motor und Sport. Stevenson heeft echter wel een idee waar de actie vandaan kwam.

"Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo behoorlijk gefrustreerd raakt over het feit dat hij in een Renault rijdt in plaats van in een Red Bull", zo besluit Stevenson zijn verhaal over de coureur die in de race nog eens zijn middelvinger opstak naar Kevin Magnussen, omdat hij in de ogen van de Australiër veel te agressief verdedigde.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China