Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Gefrustreerde Verstappen ruim achter snelste tijden in tweede training Imola

Charles Leclerc heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Oscar Piastri en Yuki Tsunoda eindigden als tweede en derde, terwijl een gefrustreerde Max Verstappen het met de zevende plaats moest doen.

Verstappen Imola FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nadat Charles Leclerc de snelste was en Max Verstappen op de vijfde plaats stond in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna, was het om 17:00 uur tijd voor de tweede sessie. Traditioneel is dat het moment waarop de racepace wordt getest én er hier en daar wat kwalificatieruns worden afgewerkt.

In de openingsfase waren de mediums en hards volop zichtbaar. Verstappen koos voor het rubber met de gele wangen en zette in zijn eerste run de snelste tijd neer, al was het verschil met Lando Norris en Charles Leclerc heel klein. Ook Yuki Tsunoda mengde zich in de debatten door kortstondig de eerste plaats over te nemen, waarna Leclerc en Carlos Sainz Verstappen nipt achter zich hielden.

Ondertussen was de malaise van Williams nog niet voorbij na het stilvallen van Alex Albon in de eerste training, want de beide auto's bleven lang binnen staan. Pierre Gasly had zo zijn eigen problemen en spinde, terwijl veel coureurs ook klaagden over verkeer. Fernando Alonso deelde zelfs een sneer uit toen Lewis Hamilton in de weg reed: 'Lewis denkt dat hij alleen op het circuit is!'

Uitslag Tweede vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Kwalificatierun

Halverwege de sessie was het tijd voor rondjes op de softs. George Russell beet de spits af, maar kwam bij lange na niet in de buurt bij de tijden van de Ferrari's en Oscar Piastri. Een razendsnelle Leclerc zette een 1:15.9 op de klokken en was zo vier tienden sneller dan Verstappen, die een foutje maakte en tijdelijk op de vijfde stek stond. Lando Norris was ook heel snel onderweg, maar ging te wijd in de laatste bocht en brak zijn ronde af. 

McLaren-teamgenoot Piastri kwam nog het dichtst in de buurt van Leclerc, die zelfs nog een verbetering in huis had. Piastri gaf 'maar' twee tienden toe en hield Tsunoda, de Mercedessen en de Red Bulls duidelijk achter zich. Verstappen ging er wel nog een keer voor zitten, maar stuitte ook op een langzaam rijdende Hamilton. De Red Bull-coureur liet zijn frustraties duidelijk blijken en stond in de einduitslag op P7.

In de slotfase werden de snelste tijden namelijk niet meer verbeterd. Alle coureurs werkten longruns af en vooral de tijden van McLaren zagen er indrukwekkend uit. Piastri reed bijvoorbeeld een sterke stint op de hards, waar Verstappen ook op mediums ruim niet aan kon tippen. De Nederlander schoot zelfs nog van de baan. De snelste man was uiteindelijk Leclerc, die met veel vertrouwen het restant van het weekend zal aanvangen. De updates van Ferrari lijken te werken.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training