Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean onthult Mercedes-helm voor F1-afscheid: "Iedereen vraagt ernaar"

Romain Grosjean wacht nog steeds op zijn beloofde Mercedes-test, maar de helm voor die speciale gelegenheid, ligt in ieder geval al klaar.

grosjean Mercedes helmet
Video
Naar nieuwsoverzicht © Romain Grosjean

Zijn Formule 1-carrière zat er opeens op na die bijzondere Grand Prix van Bahrein in 2020. Romain Grosjean crashte zeer zwaar en mag van geluk spreken dat hij ternauwernood uit zijn brandende wagen wist te ontsnappen. Sindsdien reed hij niet meer met een Formule 1-auto, want de laatste twee races van het seizoen moest hij overslaan en daarna zou zijn F1-carrière er sowieso op hebben gezeten.

Een echt afscheid heeft hij dus nooit gekregen, maar dat is exact wat Mercedes hem bood. Het team bood hem namelijk een test aan. Eigenlijk had Grosjean vorig jaar tijdens de Grand Prix van Frankrijk in actie moeten komen, maar een aangepaste IndyCar-kalender gooide roet in het eten. In januari van dit jaar stond Grosjean nog in contact met teambaas Toto Wolff, die aangaf dat het er dit jaar toch echt van moest gaan komen.

De helm voor de test ligt in ieder geval al klaar, zo laat Grosjean in onderstaande video zien. Hij laat zijn kantoor zien vol met oude helmen en race-overalls, maar dus ook met een nog niet gedragen helm: "Dit is de helm waar iedereen naar vraagt", zegt hij, terwijl hij hem vol trots aan de camera toont.

Bekijk de video en de Mercedes-helm van Romain Grosjean in de video hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

0 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen