Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Grosjean onthult Mercedes-helm voor F1-afscheid: "Iedereen vraagt ernaar"

Romain Grosjean wacht nog steeds op zijn beloofde Mercedes-test, maar de helm voor die speciale gelegenheid, ligt in ieder geval al klaar.

grosjean Mercedes helmet
Video
Naar nieuwsoverzicht © Romain Grosjean

Zijn Formule 1-carrière zat er opeens op na die bijzondere Grand Prix van Bahrein in 2020. Romain Grosjean crashte zeer zwaar en mag van geluk spreken dat hij ternauwernood uit zijn brandende wagen wist te ontsnappen. Sindsdien reed hij niet meer met een Formule 1-auto, want de laatste twee races van het seizoen moest hij overslaan en daarna zou zijn F1-carrière er sowieso op hebben gezeten.

Een echt afscheid heeft hij dus nooit gekregen, maar dat is exact wat Mercedes hem bood. Het team bood hem namelijk een test aan. Eigenlijk had Grosjean vorig jaar tijdens de Grand Prix van Frankrijk in actie moeten komen, maar een aangepaste IndyCar-kalender gooide roet in het eten. In januari van dit jaar stond Grosjean nog in contact met teambaas Toto Wolff, die aangaf dat het er dit jaar toch echt van moest gaan komen.

De helm voor de test ligt in ieder geval al klaar, zo laat Grosjean in onderstaande video zien. Hij laat zijn kantoor zien vol met oude helmen en race-overalls, maar dus ook met een nog niet gedragen helm: "Dit is de helm waar iedereen naar vraagt", zegt hij, terwijl hij hem vol trots aan de camera toont.

Bekijk de video en de Mercedes-helm van Romain Grosjean in de video hieronder.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein