Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean toont hand vlak voor huidtransplantatie

Bijna een jaar na de zware crash van Romain Grosjean tijdens de GP van Bahrein is de Fransman wederom geopereerd aan zijn handen. De Haas-coureur heeft 'een nieuwe hand' gekregen, zo zegt hij via zijn Instagram.

Grosjean hand operatie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Twitter Romain Grosjean

De crash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2020 zal menig Formule 1-volger niet snel meer vergeten. De coureur crashte zijn Haas-bolide door de reling naast het asfalt, waarna een vlammenzee ontstond. De Fransman zat zo'n 28 seconden vast in de brandende cockpit, maar wist er wonder boven wonder uit te klimmen en het ongeluk te overleven.

Helemaal ongedeerd was Grosjean vanzelfsprekend niet. Door enorme hitte verbrandde de nu IndyCar-rijder zijn handen. Bijna een jaar na de crash krijgt hij echter 'een nieuwe hand', na een huidtransplantatie zijn een deel van zijn tweedegraads brandwonden weggehaald.

"De operatie is goed verlopen, ik ben weer thuis na een paar checks en kan niet wachten om jullie wat foto's te delen van mijn nieuwe hand", laat Grosjean weten na de operatie. Hieronder foto's van voor de huidtransplantatie. Let op: de beelden van voor de operatie, onderaan dit artikel, kunnen als schokkend worden ervaren.

			© Romain Grosjean
	© Romain Grosjean

Ook interessant:

Video: Exclusieve beelden vanaf het nieuwe F1-circuit in Saoedi-Arabië

RacingNews365 ging op bezoek in Saoedi-Arabië, waar over enkele weken wordt geracet op het spectaculaire stratencircuit. Er moet nog veel worden gedaan, maar toch zullen de twintig coureurs over vijf weken worden losgelaten in de straten van Jeddah, hieronder te zien in onze video.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull in actie met nieuwe coureur tijdens eerste training GP Spanje