Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Hamilton en Rosberg maken zich wederom op voor ultiem laatste ronde-titelgevecht

Nico Rosberg en Lewis Hamilton hebben dit jaar hun oude Formule 1-rivaliteit nieuw leven ingeblazen. Als teambazen van twee Extreme E-teams gaan de twee opnieuw in de allesbeslissende slotronde van het kampioenschap de strijd om de titel met elkaar aan. RacingNews365 sprak met beide kampen.

Hamilton Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Morio

Tussen 2013 en 2016 waren Lewis Hamilton en Nico Rosberg verwikkeld in één van de meest intense teaminterne titelgevechten ooit in de Formule 1. In 2014 en 2015 won Hamilton, in 2016 versloeg Rosberg zijn Britse teamgenoot, waarna hij de sport vaarwel zei.

Toen in de vorm van Extreme E een nieuwe, volledig elektrische offroad-competitie werd aangekondigd duurde het niet lang voordat Lewis Hamilton bekendmaakte dat hij daarin betrokken zou zijn met een eigen team. Niet veel later volgde Nico Rosberg dat voorbeeld, wat toen al goed was voor sappige headlines.

Wat men toen nog niet wist was dat men in seizoen één opnieuw nek aan nek zouden gaan. Met nog één ronde te gaan leidt het X Racing van Rosberg beide kampioenschappen, maar in beide gevallen wordt het team op de hielen gezeten door het X44-team van Hamilton. Het team van Hamilton was vaak sterker in de kwalificaties, team Rosberg vaak in de races.

Strijd der rallygiganten

Nico Rosberg kijkt uit naar de showdown later vandaag (zondag) op de Britse militaire basis van Bovington: "Ik ben opgewonden! Het is een geweldig seizoen geweest. We hebben drie races gewonnen en Johan Kristoffersson en Molly Taylor (elk team brengt één man en één vrouw aan de start, red.) hebben het geweldig gedaan. Ook het team heeft geweldig gewerkt door zoveel mogelijk problemen te vermijden."

"Alles ligt dit weekend open. Het is zó grappig dat we ook in dit volledig nieuwe kampioenschap een Rosberg vs. Hamilton krijgen. We hebben allebei geweldige coureurs, dus dit is super cool", aldus Rosberg in een exclusief interview met RacingNews365. De topcoureurs van X44 waar Rosberg het over heeft zijn niemand minder dan rallylegende Sebastien Loeb en Christina Gutierrez.

			© Extreme E
	© Extreme E

Verrassingsbezoek door Hamilton?

Hoewel Hamilton zelf nog nooit aanwezig is geweest bij één van de evenementen, geeft Rosberg aan dat Hamilton het kampioenschap op de voet volgt: "We praten soms wel eens en het is mooi om te zien hoe nauwgezet hij het volgt. Ik weet dat hij alles races live kijkt en met zijn coureurs spreekt. Hij schrijft zelfs naar oprichter Alejandro Agag, om hem adviezen te geven en van gedachten te wisselen. Er zijn zelfs geruchten dat hij dit weekend misschien zijn neus zal laten zien."

Hamiltons stercoureurs, die dit weekend in beide kwalificatiesessies het snelst waren, brengen begrip op voor de afwezigheid van Hamilton: "Hij had dit seizoen geen tijd om te komen, maar gezien de intensiteit van zijn titelgevecht in de Formule 1 begrijpen we dat volkomen", aldus Loeb. "Maar we staan altijd met hem in contact gedurende de weekenden. Hij is betrokken, vindt het mooi wat we doen. Hij stelt vragen en toont interesse, dus dat is mooi."

Loeb, met negenen wereldtitels in het World Rally Championship zelf bepaald geen kleine jongen in de autosport, is er trots op dat hij uitkomt voor het team van Hamilton: "Dat ben ik. Hij is immers één van meest geweldige coureurs ter wereld."

Gedurende de dag kunnen de halve finales en de finaleraces van de Jurassic X-Prix worden gevolgd op Youtube. Een nieuwe showdown tussen Hamilton en Rosberg is op handen, alleen zitten ze deze keer niet zelf achter het stuur.

Ook interessant:

Verstappen weet wanneer hij stopt met Formule 1, Hamilton wint alsnog prijs

Een kersverse weekendupdate waardoor je op je zaterdag binnen no-time op de hoogte bent van het laatste nieuws!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"