Lewis Hamilton

"Hamilton gaat 100% zeker naar Ferrari en neemt Wolff met hem mee"

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan weet het zeker: Lewis Hamilton maakt in 2021 de overstap naar Ferrari en neemt zijn huidige teambaas Toto Wolff met hem mee.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Aan het einde van het Formule 1-seizoen 2019 werd duidelijk dat Lewis Hamilton reeds enkele gesprekken heeft gevoerd met Ferrari. Voor de voormalig Jordan-eigenaar en teambaas Eddie Jordan is het zo klaar als een klontje dat de zesvoudig wereldkampioen in 2021 naar Ferrari verhuist.

"Het zou de perfecte timing voor hem zijn. Het einde van zijn carrière nadert, maar hij wil heel graag zeven of meer wereldtitels winnen", zo wordt Jordan geciteerd door Top Gear.

De Flamboyante Ier, die erom bekend staat de zaken vaak goed te kunnen voorspellen, denkt ook te weten dat Mercedes-teambaas Toto Wolff met hem mee verhuist en dat dat juist de doorslaggevende factor is voor Hamilton om het überhaupt te doen.

"Lewis heeft bij Ferrari iemand nodig die voorkomt dat Charles Leclerc Hamilton naar de kroon steekt. Die iemand kan Toto Wolff zijn. Ik ben er zeker van dat Hamilton naar Ferrari gaat en dat hij Wolff met hem meeneemt."

Volgens Jordan spint ook Ferrari garen bij een dergelijke dubbele move: "Aan Ferrari-talenten geen gebrek, maar het ontbreekt het team aan iemand die de strategische lijnen vanaf de pitmuur uit kan zetten. Toto is een raceliefhebber pur sang, dus die zal het geweldig vinden om een naam als Ferrari op zijn cv te hebben staan."

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Klik op onderstaande button om onze podcast op onze volledige site te beluisteren.

Luister podcast