Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

'Hamilton informeerde naar uitblijven straf voor Red Bull'

Na de tweede vrije training is er een meeting geweest tussen de FIA, Pirelli en de Formule 1-teams. In die meeting zou Lewis Hamilton hebben gevraagd waarom Red Bull geen straf heeft gekregen voor vermeend gesjoemel met de bandenspanning in de GP van Azerbeidzjan.

Eigenlijk hadden de Formule 1-teams en Pirelli op donderdag al met elkaar om de tafel moeten zitten om het over de klapbanden in Bakoe te hebben. Die meeting ging niet door, mogelijk omdat de coureurs uit boosheid die meeting zouden hebben geboycot. Anderen beweren weer dat die meeting gewoon 'te kort dag' was ingepland.

Zodoende schoof Pirelli-baas Mario Isola op vrijdag aan bij de gebruikelijke briefing na de tweede vrije training. Het gaf Isola de kans de bevindingen van het onderzoek naar de klapbanden nog eens toe te lichten. Terwijl Sebastian Vettel zijn ongenoegen uitte over de banden zoals ze nu zijn - hij ziet liever banden waarop men de hele race lang volle bak kan pushen -, vroeg Lewis Hamilton volgens Auto, Motor und Sport naar het uitblijven van een straf voor Red Bull en Aston Martin.

Het is duidelijk dat Hamilton de lezing Pirelli, dat aangaf dat de waarden van Red Bull en Aston Martin afweken van wat Pirelli verwachtte, interpreteert als gesjoemel door de betreffende teams. Het antwoord van FIA's hoofd technische zaken Nikolai Tombazis was duidelijk en kort: "Omdat het niet is aangetoond dat men niet volgens de regels heeft gehandeld."

Max Verstappen haakte daar volgens de publicatie direct op in en zou namens Red Bull de aanwezigen hebben verzekerd dat Red Bull te allen tijde de richtlijnen, opgesteld door Pirelli, heeft gevolgd.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Frankrijk 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

91 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta